Werkwijze

Onze werkwijze in 6 stappen

Om maximaal rendement uit jouw content te halen, volgen we een eenvoudige route. Duidelijk, helder en logisch. Samen gaan we op zoek naar het beste idee of de grootste behoefte. Vervolgens gaan we aan de slag om daar een sterke boodschap voor te creëren. Hiermee zorgen we ervoor dat jouw doelgroep zich aangesproken en geïnformeerd voelt. 

2. Deskresearch

Vooraf leeft onze tekstschrijver zich in jullie organisatie in. Daarnaast onderzoekt onze tekstschrijver de doelgroep(en), de organisatie, de branche en het onderwerp van de tekst. Zo word de kennisdeelsessie meer een gesprek en kan met jullie expertise de diepte in worden gegaan.

4. Content creatie

De tekstschrijver gaat de content schrijven met alle input. Gedurende dit proces houden we scherp in de gaten of alles volgens het contentmarketingplan verloopt en houden wij je altijd op de hoogte van de status. Daarnaast hou je via onze efficiënte feedback rondes grip op hoe de content er uit komt te zien zonder hier al te veel tijd aan kwijt te zijn.

6. Evaluatie

Als de vooraf bepaalde periode van content creatie tegen het einde loopt evalueren we over hoe het gegaan is, welke waarde de content voor jullie heeft toegevoegd en waar nog meer kansen liggen. Veel van onze klanten gebruiken dit dan ook als opzet voor het nieuwe contentmarketingplan voor de volgende periode.

1. Behoeftes in beeld brengen

Door de juiste vragen te stellen schetsen we samen een beeld over de content behoeftes van jouw organisatie. Waar liggen voor jouw organisatie kansen met betrekking tot het creëren van content? Waar kan je ondersteuning bij gebruiken? Welke doelstellingen en KPI's moeten er behaald worden binnen jouw organisatie?

2. Verdiepende doelgroepanalyse

Samen met jou gaan we analyseren hoe we jouw doelgroepen het beste kunnen benaderen. Samen lichten we door waar de informatiebehoefte van jouw doelgroep ligt en hoe we in deze behoefte kunnen voorzien.

3. Interview stakeholder(s)

Vaak ligt de input en de kennis voor goede content in jouw organisatie. Door middel van interviews halen we de informatie bij de kennishouders binnen jouw organisatie op. Onze specialisten interviewen hen wanneer dit voor de kennishouders uitkomt. Vervolgens vertalen we dit door naar de taal van jouw doelgroep.

4. Content creatie

Door deskresearch, doelgroeponderzoek en de verkregen input uit de interviews, gaan we voor jullie aan de slag! Door alles samen te voegen creëeren we op maat gemaakte content naar de behoeften van jouw doelgroep!

5. Publicatie

We leveren de content op zodat je deze kunt inzetten, waar jij dat wilt. Dit kan op jullie website, via de nieuwsbrief of op social media zijn. Daarnaast kunnen we middels ons public relations netwerk ervoor zorgen dat dit ook op externe kanalen terecht komt.

6. Evaluatie

Welke resultaten heeft de gecreëerde content behaald? Hoe kunnen we aan de hand van data achterhalen waar nóg meer kansen liggen? Resultaat staat bij ons voorop. Zo kunnen we de volgende keer nog beter inspelen op de informatiebehoeftes van jouw doelgroep.

Ondersteuning nodig?

Heeft jouw organisatie ondersteuning nodig bij het creëren van content? Stuur ons een bericht via info@nxtcontent.com of neem telefonisch contact met ons op via 020-7657570. We helpen je graag!

Onze website maakt gebruik van cookies, zodat we jouw beleving kunnen verbeteren. Lees meer in ons Privacy Statement.