PlanMen

Harmonieuze samenwerking met PlanMen: “De klant is koning”

PlanMen is specialist op het gebied van workforce management. De specialisten van PlanMen buigen zich iedere dag over complexe planningsvraagstukken van uiteenlopende klanten. Samen met de klanten werkt PlanMen toe naar een optimale inrichting van personeels- en capaciteitsplanning om zo bij te dragen aan het behalen van bedrijfsdoelstellingen. PlanMen is uitgegroeid tot Nederlands marktleider met klanten in alle branches en een groot deel van de organisaties in de top 500. En PlanMen is zelf ook voortdurend in ontwikkeling. Marketing manager Oliver Talens weet hoe belangrijk marketingactiviteiten zijn om verder te groeien en hoe essentieel een gedegen contentstrategie hierin is.

We verzorgden eerst zelf alle content, maar kwam erachter dat dit onze specialisten veel tijd kostten die ze ook aan de klant zouden kunnen besteden. Daarom hebben we de keuze gemaakt om het schrijven van blogs uit te besteden.

Uitbesteden content en ontzorging eigen collega’s

En die contentstrategie is waar NXT Content en PlanMen elkaar gevonden hebben. “Voor onze marketingdoelstellingen is het belangrijk dat we regelmatig nieuwe content delen. We willen zorgen dat we altijd wat te vertellen hebben en dat we actueel blijven”, vertelt Oliver. En dat is een intensieve klus gebleken. “We verzorgden eerst zelf alle content, maar kwam erachter dat dit onze specialisten veel tijd kostten die ze ook aan de klant zouden kunnen besteden. Daarom hebben we de keuze gemaakt om het schrijven van blogs uit te besteden.”

En die uitbesteding was aanvankelijk niet bij NXT Content. “Voor we NXT Content leerden kennen werkten we samen met een andere partij. We merkten alleen op dat deze partij niet even sterk was in alle onderwerpen en hadden wat obstakels met betrekking tot eigenaarschap van de content”, deelt Oliver. Het sterkte de case om de uitbesteding elders te doen. “We zijn toen in contact gekomen met  onze contactpersoon Remi en hebben besloten om samen met NXT Content een ‘trial’ te doen.”

Naar elkaar toegroeien

In die trial werd duidelijk dat PlanMen en NXT Content elkaar goed moesten leren kennen. “Een succesvolle samenwerking is ook een proces waarin je elkaar moet leren begrijpen. En daar is voor mij bij NXT Content echt het verschil gemaakt”, zegt Oliver. “Samenwerkingen kunnen hobbels op de weg hebben die vereffend moeten worden. Hoe je die hobbels wegneemt zegt veel over het type bedrijf dat je bent en hoe je samenwerkt. Bij NXT Content heeft onze contactpersoon Remi écht onze wensen ter harte genomen en er alles aan gedaan om de samenwerking tot een succes te brengen. Wij hebben op onze beurt ook goed afgestemd met NXT Content wat zij nodig hebben. Inmiddels loopt de samenwerking als een geoliede machine en zijn we erg tevreden.”

De resultaten van een sterke contentstrategie

NXT Content verzorgt nu structureel blogs voor PlanMen die goed gelezen worden en echt een belangrijk onderdeel zijn van de marketingstrategie. “We proberen de customer journey met behulp van data steeds meer vorm te geven. Zo labelen we nu alle artikelen onder bepaalde thema’s om structuur aan te brengen in alle content die we verzorgen. We kijken ook met behulp van data hoe het verkeer op onze online kanalen zich ontwikkelt en op welke onderdelen we willen inspringen. Alle content die we delen is essentieel in deze ontwikkelingen. En we zien nu al dat onze inspanningen het organische verkeer naar onze website afgelopen jaar met 42 procent hebben verhoogd. De content heeft daar echt aan bijgedragen.

Ons doel is om nog meer data aan elkaar te koppelen om de marketingstrategie nóg gerichter te maken”, aldus Oliver. En bij NXT Content zijn we maar wat blij dat we PlanMen hierbij mogen helpen. “En wij zijn ook tevreden over NXT Content. We hebben echt een goede harmonie gevonden in onze samenwerking en willen zo doorgaan!”

Oliver Talens, marketing manager PlanMen

Heb jij ook hulp nodig bij het creëren van zakelijke content?

Neem snel contact met ons op!

Onze website maakt gebruik van cookies, zodat we jouw beleving kunnen verbeteren. Lees meer in ons Privacy Statement.