Laat je persoonlijkheid zien en domineer in jouw branche

Başak Özkan
19/7/2022

Het hebben van veel naamsbekendheid met je organisatie wil niet zeggen dat je ook de beste bent in je branche. Toch willen de meesten door jou geholpen worden als je de bekendste bent. Zélfs als je niet de beste kwaliteit levert. Best oneerlijk.

Neem nou bijvoorbeeld tv-psycholoog Dr. Phil. Je zou kunnen zeggen dat hij de bekendste psycholoog ter wereld is, maar hij is vast niet de beste. Toch zouden ontzettend veel mensen door hem geholpen willen worden. Hoe dat komt? Het heeft alles te maken met je persoonlijkheid.

Is jouw marketing saai?

Je hebt een aantal dingen nodig om in jouw branche te domineren. Je moet de beste zijn in wat je doet, je moet toegang hebben tot veel financiële middelen of je moet slim en creatief te werk gaan. Behoor jij tot één van deze groepen? Dan is de kans groot dat je over een aantal jaar nog steeds relevant bent in jouw branche.

Wanneer je creatief en slim bent, of genoeg financiële middelen hebt, heb je genoeg mogelijkheden om je naam op de kaart te zetten. Maar hoe pak je het aan als je de beste bent in je vak en toch in de schaduw loopt van de bekendste in de branche? Stap af van saaie marketing en laat meer van je persoonlijkheid zien in jouw marketingactiviteiten.

Toon je persoonlijkheid

De meeste organisaties doen niet veel aan hun marketing, of nog erger: ze kopiëren de rest. Maar klanten hebben juist een grotere fascinatie voor organisaties die een interessanter en complexer verhaal te vertellen hebben. Hier kun je ook gebruik van maken in je marketing. Fascinatie zorgt uiteindelijk voor meer loyaliteit van de klant dan de kwaliteit van je diensten.

Die fascinatie ontstaat uiteindelijk wanneer je genoeg persoonlijkheid in je marketing stopt. Weet jij of je genoeg persoonlijkheid in je marketingactiviteiten stopt? Ik heb een aantal kenmerken van gebrek aan persoonlijkheid op een rij gezet. Uiteraard met tips om dit te veranderen.

Laat de echte versie van jezelf zien

Een kenmerk van een gebrek aan persoonlijkheid is dat je schrijft als een betere versie van jezelf. Het komt veel voor. Kijk maar naar sociale media. Daar presenteert iedereen een betere versie van zichzelf. Vanzelfsprekend laten mensen de leuke momenten zien en niet de minder leuke. Dit geeft een eenzijdig en eendimensionaal beeld. Ook in marketing gebeurt dit.

Deze versie van jezelf is onaantrekkelijk. Waarom? Omdat het niet echt is. Mensen raken hierop uitgekeken en de fascinatie raakt op. Ze zijn geïnteresseerd in een compleet beeld, dat maakt jou en je organisatie leuker. Hoe ver je daarin wilt gaan is aan jou. Zolang je het maar op een creatieve en entertainende manier doet.

Maak gebruik van emoties

Vaak focussen organisaties alleen op het delen van informatie. Enkel informatie delen zorgt voor een gebrek aan persoonlijkheid. Natuurlijk is het goed om alle informatie, data en specificaties met je (potentiële) klant te delen, maar vergeet niet dat mensen pas echt in beweging komen als ze een bepaalde emotie ervaren bij je organisatie.

Probeer dus een balans te vinden tussen het delen van de nodige informatie én het emotioneren van je (potentiële) klanten. Dit gevoel zal hen uiteindelijk over de streep trekken om je product of dienst aan te schaffen.

Focus op de transformatie, niet op de transactie

Een veelvoorkomend kenmerk van te weinig persoonlijkheid in je marketing is dat organisaties te veel focussen op de transactie. In veel gevallen is alle marketing en content ingericht om iets te verkopen, maar dat zou niet je focus moeten zijn.

Als je wilt dat die fascinatie bij potentiële klanten blijft, zul je de focus moeten leggen op transformatie. Met andere woorden: zorg dat je veel weet over je klant en de klant ook over jou. Zo wordt de relatie op de lange termijn alleen maar beter en voeg je vanzelf meer persoonlijkheid toe. Persoonlijk contact is hierin de sleutel.

Maak gebruik van entertainment

Vaak vinden de mensen op me heen dat leraren meer horen te verdienen dan beroemdheden. Toch is dit niet de realiteit. Beroemdheden verdienen nou eenmaal veel meer omdat ze entertainers zijn. Oftewel: de rol van leraar verdient veel minder dan die van entertainer. Dit werkt ook zo in het bedrijfsleven.

Waarschijnlijk doe jij dit ook in je marketing. Je hebt de leraar rol op je genomen en dat werkt alleen maar prijsverlagend. Heel misschien, als je geluk hebt, val je alsnog op omdat je zo’n uitzonderlijk goede leraar bent. Daarom is mijn tip: probeer naast de nodige informatie en educatie meer entertainment in je marketing te stoppen.

Verbeter je marketing in plaats van je dienst of product

Om je organisatie te laten groeien moet je meer omzet maken. Hoe doe je dat? De meeste mensen komen tot de conclusie dat ze beter moet worden in hun vak. Het tegenovergestelde is waar. De waarde van je product of dienst is al goed genoeg; jij hebt het tenslotte bedacht, dus verspil je tijd hier niet aan.

Jouw taak is om je marketing te verbeteren. Waarschijnlijk kennen mensen je nog niet goed genoeg. Tijd om hier werk van te maken dus. Stel jezelf daarom de vraag: is mijn marketing net zo goed als mijn product of dienst? Heb je daar de afgelopen tijd te weinig aandacht aan besteed? Werk hier dan aan om meer omzet binnen te halen.

Kortom, het komt erop neer dat je meer van jezelf moet laten zien in je marketing. Jouw persoonlijkheid toevoegen aan je organisatie zal zorgen voor een sterkere band met potentiële klanten. Na verloop van tijd zal dit meer klanten opleveren. Want uiteindelijk draait de bekendste in de markt de meeste omzet, niet de beste.

Remi Kuchler

Hulp nodig?

Wij helpen onze klanten met PR en contentmarketing. Kom je er niet uit? Dan nemen wij deze zorg graag uit handen. Neem contact op via onderstaande knop.

Call to action

This section uses a container element to ensure the content looks right on every device. It’s centered with the class “Centered Container.”

Convert!

Wil jij succesvol zijn in de media?

Download onze whitepaper

Door in de media te verschijnen laat je zien dat je expertise en kennis in huis hebt over het onderwerp. Hierdoor kun je direct een sterke reputatie creëren voor je organisatie.

Download