3 Gouden PR-tips: maak deze fouten niet!

Başak Özkan
24/5/2022

Veel B2B-organisaties die net beginnen met PR maken een aantal beginnersfouten. Zonde, want als je hiervan op de hoogte bent van deze fouten kun je ze vervolgens ook makkelijk vermijden. Daarom heb ik in deze blog een aantal aandachtspunten en PR-tips op een rijtje gezet, zodat jij deze fouten in ieder geval niet maakt!

Onderschat de kracht van vakbladen niet

Een grote PR-beginnersfout die B2B-organisaties maken is dat ze de focus leggen op landelijke of mainstream media in plaats van vakbladen. Ze nemen dan alleen contact op met de landelijke media, maar zonder succes. Vakbladen krijgen vaak geen prioriteit omdat ze minder bereik hebben. Maar mijn tip is: onderschat vakbladen niet. Een vakblad is waar jouw doelgroep zich bevindt. Waarschijnlijk krijg je zelfs relatief meer clicks wanneer je een plaatsing krijgt in een vakblad omdat de doelgroep oprecht geïnteresseerd is in het specifieke onderwerp waar je over schrijft.

Daarnaast zijn publicaties in vakbladen een manier om geloofwaardigheid op te bouwen bij de landelijke pers en mainstream media. Je B2B-organisatie zal door een journalist eerder gezien worden als een betrouwbare bron als je al een plaatsing hebt gehad. Ook als het gaat om een plaatsing in een vakblad.

Weet hoe je nieuwshaakjes gebruikt

Het vertellen van nieuwswaardige informatie is een cruciaal onderdeel van het nieuws halen. Daarom is het van belang om de “haak” te identificeren voordat je persbericht wordt ontwikkeld. De “haak” is dat cruciale stukje nieuwswaardige informatie dat de aandacht en interesse van zowel de media als hun publiek zal trekken.

Het gebruiken van de juiste nieuwshaakjes door middel van actualiteit is uiteraard een veelgebruikte manier om het nieuws te halen. Toch gebruiken veel organisaties nieuwshaakjes niet op de juiste manier.

Daarom is mijn tip: contacteer een journalist niet om een bestaand bericht te updaten, maar maak nieuw nieuws. De kunst is om in te haken op oud nieuws met een nieuwe ontwikkeling. En de reden is eigenlijk heel simpel: een nieuw bericht scoort veel nieuwe clicks en een oud bericht niet.

Speel in op de juiste emoties

Het losmaken van bepaalde emoties zorgt ervoor dat een persbericht veel gedeeld wordt. Als een bericht je bijvoorbeeld boos, angstig, opgewonden of blij maakt, willen we dat graag delen met de mensen om ons heen. Aan de andere kant zorgen medelijden en empathie er juist voor dat ze het bericht niet met anderen willen delen.

Volgens Ryan Holiday (schrijver van het boek Trust Me, I'm Lying: Confessions of a Media Manipulator) moet nieuws negatief zijn, anders is er geen reactie vanuit de lezer. Want goed nieuws, is geen nieuws. Dat is ook waarom je maar zelden positieve verhalen voorbij ziet komen als je op tv naar het nieuws kijkt. Kijk daarom vooraf goed wat je wilt bereiken met je persbericht en welke emoties je precies los wilt maken.

Succesvolle PR

Uiteraard willen alle organisaties meer bekendheid, zichtbaarheid en geloofwaardigheid door het delen van hun kennis. Maar PR effectief inzetten voor je organisatie is niet iets wat je ‘er zomaar even bij doet’. Het kost veel tijd om het nieuws in de gaten te houden en het contact met journalisten te onderhouden. Organisaties hebben vaak ook niet de juiste middelen en het netwerk om PR doeltreffend in te zetten. Daarom nemen wij deze zorg uit handen.

Wij helpen B2B-organisaties om het meeste uit earned media te halen. Door samen met jouw organisatie op zoek te gaan naar de juiste invalshoeken, thema’s en media realiseren we publiciteit op de juiste kanalen.

Remi Kuchler

Hulp nodig?

Wij helpen onze klanten met PR en contentmarketing. Kom je er niet uit? Dan nemen wij deze zorg graag uit handen. Neem contact op via onderstaande knop.

Call to action

This section uses a container element to ensure the content looks right on every device. It’s centered with the class “Centered Container.”

Convert!

Wil jij succesvol zijn in de media?

Download onze whitepaper

Door in de media te verschijnen laat je zien dat je expertise en kennis in huis hebt over het onderwerp. Hierdoor kun je direct een sterke reputatie creëren voor je organisatie.

Download