b2b growth hacking

B2B Growth Hacking: Til je organisatie naar een hoger niveau

B2B growth hacking richt zich op doen wat nodig is om een ​​organisatie te laten groeien. Het is gefocust op data en sluit aardig aan bij online marketing.

Wat betreft het succes van B2B growth hacking, de tijd zal het leren. Het belangrijkste is om het creatieve denken erachter te realiseren. Denk bij het lezen van elk van deze hacks na over hoe ze kunnen worden aangepast aan jouw B2B-organisatiedoelen.

B2C vs. B2B Growth Hacking

Als je kijkt naar de meest spraakmakende succesverhalen over growth hacking, zal het meteen duidelijk zijn dat het voornamelijk gaat over B2C startups. Dit komt vaak wat minder voor bij B2B-organisaties.

Dit betekent echter niet dat die verhalen niet bestaan. B2C growth hackers kunnen misschien opscheppen over grote aantallen (er zijn tenslotte meer consumenten dan bedrijven), maar er is ook genoeg ruimte in de B2B-wereld hiervoor.

Traditionele B2B-marketingstrategieën zijn gericht op het creëren van de juiste boodschap naar het publiek. Deze strategieën zijn vaak verouderd en genereren niet de noodzakelijke groei die de organisatie nodig heeft.

b2b growth hacking

B2B Growth Hacking Strategieën

1: Creëer waardevolle, deelbare content

Als het gaat om B2B-marketing, genereert het delen van kennis en expertise de meeste leads. Dit versterkt je thought leadsership positie. Hiervoor zet je verschillende soorten content in zoals e-books, whitepapers, webinars, blogs en casestudies. Als je hier ervaring mee hebt, zal je zien waarom ze zo waardevol zijn. In plaats van direct iets proberen te verkopen, wil je je publiek informeren en iets van waarde geven.

Maak content die makkelijk door je publiek gedeeld kan worden. De stukken moeten educatief, boeiend zijn, genoeg waarde bieden en een probleem kunnen oplossen. Zorg ervoor dat de content geen promotie is voor je bedrijf maar dat de inhoud wel te maken heeft met jouw B2B product of dienst.

Het is ook erg belangrijk om content gemakkelijk deelbaar te maken door knoppen toe te voegen waarmee je direct kunt delen op sociale media. Zo kun je ook meer backlinks genereren, wat uiteraard goed is voor je linkbuilding.

2: PR

PR is één van de meest effectieve manieren om je organisatie te laten groeien. Oftewel, je kennis en expertise delen via earned media. Wanneer er iets speelt in je branche en de journalist vraagt om jouw visie over het onderwerp, laat je direct zien hoeveel kennis je B2B-organisatie in huis heeft. Zo laat je je thought leadership zien.

Echter, dit voor elkaar krijgen is makkelijker gezegd dan gedaan. PR is een fulltime baan. Je moet contact onderhouden met verschillende journalisten, het nieuws in de gaten houden en kunnen anticiperen. Dit is een zorg die wij (NXT Content) uit handen nemen. We helpen organisaties om in de media te verschijnen en hun kennis te delen.

‍3: Maak je producten en diensten gebruiksvriendelijk

Wanneer een (potentiële) klant je product of dienst niet begrijpt kan dit voor veel frustratie zorgen. Zorg ervoor dan je klanten moeiteloos kunnen begrijpen wat je precies doet.

Daarom moet je duidelijk communiceren en zonder jargon goed kunnen uitleggen wat je producten of diensten inhouden. Toch kan het zo zijn dat je product of dienst van nature ingewikkeld is. Zorg er dan voor dat er genoeg handleidingen of video’s zij voor je (potentiële) klanten.

4: Bied een gratis versie aan

Een van de grootste obstakels voor growth hacking is wanneer een product of dienst een hoge drempel heeft. Hoe meer tijd, energie en middelen iemand nodig heeft om je product of dienst uit te testen, hoe groter de kans dat ze het niet gaan doen. Het ‘probeer voordat je koopt’ model is een geweldige manier om die drempel te verlagen en mensen ertoe aan te zetten om uit te proberen wat je te bieden hebt.

Het hebben van een gratis versie van je service is een geweldige manier voor potentiële klanten om het uit te testen voordat ze besluiten een aankoop te doen. Je beslist dan op een strategische manier welke functies je gratis maakt. De basisfuncties zijn vaak gratis. Als ze eenmaal enthousiast zijn zullen ze uiteindelijk de betaalde versie kopen.

Dit is natuurlijk voor heel veel bedrijven niet relevant. Maar wel een goede strategie om klanten aan je te binden als je de mogelijkheid hebt.

5: Maak een nieuwsbrief

Het is belangrijk dat de mensen op je e-maillijst een consistente stroom e-mails ontvangen. Zo ga je effectief met ze om. De meeste mensen zullen je product of dienst niet kopen als ze er voor het eerst over horen.

Het hebben van een nieuwsbrief helpt je om constant in contact te blijven met je (potentiële) klanten. Het zal er ook voor zorgen dat je organisatie professioneel overkomt en waarde biedt. Maar je e-mails persoonlijk. Denk hierbij aan de persoon bij de naam aanspreken en hun pijnpunten noemen in je e-mail. Hou vervolgens de resultaten bij om te meten hoe effectief je campagnes zijn.

6: Content maken over trending onderwerpen

Om je organisatie te laten groeien moet je content maken die relevant is. Het creëren van content rond trending topics is een geweldige manier om je publiek te vergroten en nieuwe klanten aan te trekken. Hiervoor moet je dus goed weten wat in er in de branche speelt en anticiperen op wat gaat komen.

Door over trendy onderwerpen te schrijven, kun je nieuwe zakelijke kansen identificeren en geweldige content hierover maken. Als een deel van je content viraal gaat, kun je van de ene op de andere dag een golf van interesse op je website zien.

Let op, dit moet niet je enige content strategie zijn. Streef ernaar altijd interessante kennis te delen. Dit hoeft niet altijd een hot topic te zijn.

Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen op het gebied van B2B content marketing of public relations? Plan dan een consult met ons in. Stuur ons een bericht via info@nxtcontent.com of neem telefonisch contact op via 020-7657570.

Deel op Facebook... Twitter... LinkedIn... Pinterest... WhatsApp...
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Wil je meer weten?

Neem dan contact op met Remi Kuchler of Johan Konst via 020 – 7657570 of via info@nxtcontent.com. 

Meer artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze website maakt gebruik van cookies, zodat we jouw beleving kunnen verbeteren. Lees meer in ons Privacy Statement.