artikel

How To: Je B2B-artikel zoveel mogelijk verspreiden [11 tips]

Als B2B-organisatie met ontzettend veel kennis in huis, ben je uiteraard veel bezig met het delen van die kennis. Een diepgaand artikel, whitepapers, blogs en misschien zelfs e-books. Na het schrijven van dat stukje content moet het nog op de juiste manier gepubliceerd worden. Denk aan de juiste links, keywords, tags en juiste koppen. De tekst moet SEO-proof zijn. Kortom, er zit ontzettend veel tijd en moeite in het delen van content. Vervolgens deel je het artikel en krijgt het eigenlijk niet de aandacht die het verdient. Wij geven je een aantal tips om ervoor te zorgen dat jouw artikel zoveel mogelijk wordt verspreid.

Het kan ontzettend demotiverend zijn wanneer jouw artikel niet de aandacht krijgt die het verdient. Vooral omdat je er zoveel energie in hebt gestoken. Toch zal het delen van kennis op de lange termijn altijd zijn vruchten afwerpen. Het kost nou eenmaal veel tijd en consistentie om een echte thought leadership positie te creëren voor je B2B-organisatie.

Haal het meeste uit je content

Het doel van goede content marketing is natuurlijk om content zo effectief mogelijk te verspreiden. Marketeers houden zich vaak alleen bezig met het moment van verspreiden en veel minder met wat ervoor en erna gebeurt.

Online staat al ontzettend veel content. Daarom is het van belang dat jij je content zoveel mogelijk verspreidt. Hoe meer links je krijgt naar jouw artikel des te groter de kans dat jouw artikel wordt gelezen. Daar komt nog eens bij dat het erg goed is voor de autoriteit van jouw website en je ranking op Google. Dit wordt linkbuilding genoemd.

artikel

Tips om je artikel zoveel mogelijk te verspreiden:

 • Ga opzoek naar LinkedIn-groepen die goed passen bij de inhoud van je content. Verspreid de content vervolgens in die groepen. Let op: het is belangrijk dat de inhoud echt goed past bij de groep.
 • Mail je content naar andere websites die hiervoor bestemd zijn. Net als bij de vorige tip is het erg belangrijk dat je deze websites zorgvuldig uitkiest. Het moet echt passen bij de content die jij geschreven hebt.
 • Om je content te versterken is het altijd goed om experts te betrekken bij de inhoud. Vermeld daarom altijd de namen van de personen waar je informatie van gebruikt. Het is nog beter om ze actief te betrekken bij het stuk. Vraag ze om een simpele quote toe te voegen. Hierdoor is de kans groot dat de betreffende expert het stuk ook gaat delen op zijn/haar kanalen.
 • Reageer op andere berichten van websites of op LinkedIn met de link naar je eigen artikel. Let op: dit kan als heel irritant en als spam beschouwd worden! Ga hier dus zorgvuldig mee om. Doe het alleen als jouw visie echt een bijdrage kan leveren op het bericht.
 • Neem het geschreven stuk mee in je nieuwsbrief als stukje kennis. Geef een kleine preview van de inhoud en prikkel je mailing lijst met de kennis uit het stuk. De kans is groot dat ze op de link klikken.
 • Zet sociale media in om je content te herhalen en opnieuw te delen. Je kunt natuurlijk een link plaatsen via je sociale media naar het stuk. Maar wat je ook kunt doen is bijvoorbeeld een stukje vanuit je geschreven content verwerken in een afbeelding of video. Zo gebruik je je content ook nog eens opnieuw!
 • Inhoudelijke reacties op je content zijn erg waardevol. Ga daarom ook vooral uitgebreid in op die reactie. Zo laat je je publiek zien dat andere mensen echt bezig zijn met het stuk wat jouw organisatie geschreven heeft. Vraag desnoods aan collega’s of andere personen uit de branche om inhoudelijk te reageren op het artikel.
 • Zet een link naar je content in je email handtekening als tip om te lezen. Je kunt er zelfs een banner aan toevoegen om het nog meer op te laten vallen.
 • Als er nieuws naar boven komt wat te maken heeft met je content, haak hier dan op in met je eigen stuk. Dit kan zelfs na lange tijd nog wanneer er iets relevants voorbijkomt.
 • Na een lange tijd kun je je stuk opnieuw publiceren. Geef de inhoud wel eerst een goede opfrisbeurt. De tweede keer zal je er minder tijd aan kwijt zijn, dit levert je dus uiteindelijk meer op in een kortere tijd.
 • Vraag aan je collega’s of zij je stuk ook willen verspreiden via hun eigen LinkedIn-netwerk of andere sociale mediakanalen.

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen op het gebied van content marketing of public relations? Plan dan een consult met ons in om te zien wat wij voor je kunnen betekenen. Stuur ons een bericht via info@nxtcontent.com of neem telefonisch contact op via 020-7657570.

Deel op Facebook... Twitter... LinkedIn... Pinterest... WhatsApp...
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Wil je meer weten?

Neem dan contact op met Remi Kuchler of Johan Konst via 020 – 7657570 of via info@nxtcontent.com. 

Meer artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze website maakt gebruik van cookies, zodat we jouw beleving kunnen verbeteren. Lees meer in ons Privacy Statement.