pr

Heb jij nog geen PR-strategie? Dan loop je al deze kansen mis!

Een PR-strategie is gericht op het verbeteren van het imago van je organisatie. Je gebruikt PR om zoveel mogelijk publiciteit en aandacht voor je organisatie te krijgen via relevante media, publicaties, eventuele blogs, podcasts en andere platformen. Dit doe je om je PR doelen te bereiken.

Het verspreiden van je boodschap is ook een deel van je marketingstrategie, dus in die zin lijken de twee erg op elkaar. Het verschil is dat PR als einddoel geen verkoop heeft.

Een PR-strategie wordt ingezet om meer bekendheid te genereren voor je organisatie en om positieve relaties en erkenning te genereren.

Maar het heeft nog een ander belangrijk doel: crisismanagement. Een situatie herstellen waarin het imago van je organisatie een flinke klap heeft gehad. Een voorbeeld van zo’n crisis is bijvoorbeeld een data lek of een werknemer die iets illegaals heeft gedaan.

Er zijn drie soorten mediakanalen die handig zijn voor het beheren van public relations, namelijk; owned, earned en paid media.

Waarom heb je een PR-strategie nodig?

Een sterke PR-strategie kan voor verschillende doeleinden ingezet worden. De belangrijkste redenen waarom een PR-strategie belangrijk is voor je organisatie staan hieronder voor je op een rijtje.

Naamsbekendheid vergroten

Op de eerste plaats draagt PR enorm bij aan het vergroten van je naamsbekendheid. Eigenlijk best logisch, als jouw organisatie genoemd wordt in een belangrijk artikel wat veel mensen lezen zullen meer mensen van de organisatie af weten. Hierbij vergroot je direct je naamsbekendheid, expertise en thought leadership.

Let op, dit geldt natuurlijk alleen voor goede PR die je zelf genereerd door middel van een sterke PR strategie. Maar, zoals sommigen zeggen; “Bad publicity is still publicity”. Dus zelfs als er een soort negativiteit rond je organisatie ontstaat, kun je profiteren van de toegenomen publiciteit en de rollen volledig omdraaien.

Thought leadership versterken

Waarschijnlijk is thought leadership versterken het belangrijkste voordeel van PR. Wanneer je met je expertise in de media verschijnt bouw je een reputatie op als autoriteit in de branche. De media vraagt tenslotte jouw mening als het gaat om dit onderwerp, toch?

Dit is de meest gunstige reputatie en positie om te hebben als organisatie. Dit zal ervoor zorgen dat (potentiële) klanten het eerst bij jouw organisatie aankloppen.

Investeerders aantrekken

Investeerders zijn altijd opzoek naar interessante bedrijven om in te investeren. Telkens wanneer investeerders een organisatie in de media zien verschijnen, zullen ze kansen zien. Als jouw organisatie potentie heeft in combinatie met de media aandacht, zal dit een interessante kans zijn voor eventuele investeerders.

Je geloofwaardigheid als organisatie wordt groter wanneer je in de media verschijnt, dus zal je gezien worden als een veilige belegging voor investeerders. Zij zullen op hun beurt helpen jouw organisatie nog verder te ontwikkelen, je geloofwaardigheid te vergroten en je positie op de markt te versterken.

Leads genereren

Hoewel het doel van PR niet gericht is op het genereren van inkomsten (dat is de taak van marketing), helpt een goede PR-strategie zeker om meer leads te genereren. Door je organisatie te promoten met veel media aandacht, genereer je zichtbaarheid. Meer mensen zullen je organisatie te zien krijgen, wat zal leiden tot meer geïnteresseerde mensen en leads.

Tip: Benieuwd hoe je leads genereerd door middel van content marketing? Klik dan hier.

Nieuwe teamleden

Op zoek naar nieuwe werknemers? Een strategisch PR-plan laat zien dat je organisatie een thought leader in de branche is. Je laat zien dat jouw organisatie dé expert is in de branche, en dat is vaak erg aantrekkelijk voor nieuw talent.

Je zal overspoeld worden met cv’s van talent dat wanhopig met je wil samenwerken, mits je die thought leadership status hebt behaald. Ook zal het erg helpen bij het behouden van werknemers.

Creëer vertrouwen met effectieve branding

Een van de doelen van een PR-strategie is om je te helpen een sterke merkidentiteit op te bouwen. Dit doe je door berichten te gebruiken die de waarde van je organisatie weerspiegelen.

Concentreer je daarom op de belangrijkste kenmerken van je organisatie wanneer je je PR-strategie opzet. Vertel je verhaal en je geef je organisatie een menselijk gezicht. Zorg ervoor dat je boodschap sterk is en het vertrouwen zal toenemen. Zodra mensen je gaan associëren met jouw product/dienst, is dat een goede indicator van geweldige branding en vertrouwen.

Een goede PR-strategie zal ook helpen om een ​​sterkere band met je bestaande klanten op te bouwen (en ook om nieuwe aan te trekken).

Crisismanagement

Met een sterke PR-strategie ben je klaar voor het ergste. Door het ontwikkelen van een PR crisismanagement plan sta je altijd paraat om je imago te beschermen wanneer je met negatieve publiciteit te maken krijgt.

Public relations zijn essentieel voor het beheersen van een crisis. Zonder dat je het probleem aanpakt, is het laatste wat je publiek zich van je zal herinneren de negatieve gebeurtenis die het heeft veroorzaakt. En dat kan het einde van je organisatie betekenen.

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen op het gebied van content marketing of public relations? Plan dan een consult met ons in om te zien wat wij voor je kunnen betekenen. Stuur ons een bericht via info@nxtcontent.com of neem telefonisch contact op via 020-7657570.

Deel op Facebook... Twitter... LinkedIn... Pinterest... WhatsApp...
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Wil je meer weten?

Neem dan contact op met Remi Kuchler of Johan Konst via 020 – 7657570 of via info@nxtcontent.com. 

Meer artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze website maakt gebruik van cookies, zodat we jouw beleving kunnen verbeteren. Lees meer in ons Privacy Statement.