instagram

8 tips voor een effectieve B2B Instagram-marketingstrategie

B2B-marketeers worden steeds beter in het benutten van sociale media. Denk hierbij aan platformen zoals Facebook, LinkedIn en Twitter. Toch lopen ze vaak achter op het gebied van Instagram. Daarom duiken wij in dit artikel in de wereld van Instagram voor B2B-marketing.

Is Instagram effectief voor B2B-marketing?

Instagram is meer dan een platform voor het delen van video’s en foto’s. Millennials gebruiken het platform ontzettend veel. Dit biedt marketeers een kans om hun zakelijke verkoop te stimuleren.

Er zijn 1,074 miljard Instagram gebruikers wereldwijd. Dit enorme publiek kan gebruikt worden om jouw doelgroep te bereiken. Met zo’n bereik is de kans groot dat de juiste zakelijke professionals ook op het platform zitten.

Het is belangrijk dat je begrijpt dat Instagram anders is dan bijvoorbeeld LinkedIn B2B-marketing. Elk platform heeft zijn eigen strategie.

Instagram kan niet je primaire B2B-marketingplatform zijn. Maar het kan altijd een platform zijn waar je je aanwezigheid kunt opbouwen om je doelgroep te bereiken, merkbekendheid te creëren en in contact te blijven met bestaande klanten.

De voordelen van Instagram voor B2B

1. Vertrouwen opbouwen

Instagram is bedoeld om foto’s en video’s te delen met je volgers. Dit is een manier om je organisatie menselijker te maken naar je klanten toe. Door middel van beeld laat je zien wat voor organisatie je bent.

In de B2B-wereld zijn de relaties die je opbouwt met klanten vaak voor een lange periode. Daarom investeren je klanten niet alleen in wat je verkoopt, maar ook in de mensen erachter. Door een kijkje te geven in je organisatie door middel van Instagram kun je geloofwaardigheid en vertrouwen opbouwen bij (potentiële) klanten.

2. Toename van verkeer naar je website

Ook kun je meer verkeer leiden naar je website door middel van Instagram. Je kunt je website link toevoegen aan je bio. Zo kunnen Instagram-bezoekers direct je website bezoeken vanuit je profiel.

Een andere mogelijkheid is het implementeren van een call-to-action knop bij de dingen die je plaatst op je profiel. Zo leid je mensen die je berichten zien op het platform direct naar je website. Ook kun je advertenties plaatsen op Instagram die direct verkeer genereren naar je website.

3. Het werven van talentvolle werknemers

Op Instagram zijn 90% van de gebruikers jonger dan 35 jaar. Daarom is Instagram één ​​van de beste sociale mediaplatforms waar je in contact kunt komen met een jong publiek. Hierdoor kun je de beste talenten aantrekken om bij je te komen werken.

like

8 tips voor een effectieve B2B Instagram-marketingstrategie

Instagram is zeker niet het beste platform voor B2B-organisaties om leads te genereren. Wel is het een geweldig platform voor digitale PR en om relaties op te bouwen. Wij geven 9 tips om het meest uit je B2B Instagram-marketing te halen.

1. Maak een verleidelijke feed

Wanneer Instagram gebruikers jouw profiel bezoeken moet het er aantrekkelijk uitzien. Als dit niet zo is, is het niet verleidelijk om jouw account te volgen. Je moet er dus voor zorgen dat het en visueel aantrekkelijk uitziet. Pas daarom je huisstijl toe in al je afbeeldingen en video’s. Zorg ervoor dat je telkens dezelfde elementen en kleuren gebruikt voor je content.

2. Breng je verhaal naar voren

Vertellen waar je organisatie mee te maken heeft is van groot belang voor je Instagram-marketing. Het kan echter een beetje irrelevant zijn om je producten en diensten rechtstreeks te promoten op het platform. Instagram-gebruikers zitten niet op het platform om nieuwe bedrijven te ontdekken.

Door middel van je Instagram berichten kun je vertellen wie je bent, waar je voor staat en wat je precies doet. In combinatie met aantrekkelijke content zullen mensen geïnteresseerd raken om een kijkje te nemen op je profiel. Dit kan uiteindelijk zorgen voor nieuwe volgers of klanten.

3. B2B-influencer marketing

In een eerder artikel hebben het al uitgebreid gehad over B2B-influencer marketing. Instagram is natuurlijk een goed platform hiervoor.

Hier zijn enkele ideeën die je kunt gebruiken voor je Instagram:

  • Verander je beste klanten in influencers door Instagram live-sessies te hosten
  • Publiceer casestudy’s over je klanten en vraag hen deze te delen op hun profiel
  • Co-creëer content met je partners

4. Breng je team naar voren

Mensen vinden het leuk wanneer je de personen achter je organisatie laat zien. Dat brengt een beetje menselijkheid naar voren.

Je kunt je werknemers voorstellen aan je volgers via IGTV. Zo krijgen je volgers een beeld van met wie ze te maken hebben en waarom je succesvol bent. Je werknemers zijn tenslotte de reden voor het succes. Ook plaatsen organisaties vaak foto’s van mensen achter de schermen.

Ook kun je door middel van Instagram story’s laten zien wat er dagelijks binnen je organisatie speelt. Je kunt je groei laten zien en de projecten waar je hard aan werkt. Bijna 500 miljoen dagelijkse gebruikers houden zich bezig met Instagram story’s. Dit is een van de grootste kansen voor B2B-marketeers om hun organisatie te promoten of meer volgers naar hun bedrijfspagina te trekken.

5. Toon je thought leadership

Een andere manier om Instagram in te zetten is door je kennis te delen. Door educatieve content die te maken hebben met jouw product/dienst kun je laten zien hoeveel expertise je in huis hebt. Je laat zien dat je thought leader bent in je branche.

Afgezien hiervan kun je citaten gebruiken van iconische figuren uit je branche. Dit geeft een leuke afwisseling in de content die je publiceert in je feed.

6. Leg je product- of service uit

Als B2B-organisatie moet je je inkoopproces vereenvoudigen. Maak gebruik van Instagram om uit te leggen hoe men op een vereenvoudigde manier gebruik kan maken van je producten en diensten.

Als je organisatie bijvoorbeeld SaaS-producten verkoopt, kun je eenvoudig korte uitlegvideo’s maken. Hierin bespreek je de belangrijke functies en voordelen.

Kortom, het doel achter deze strategie is om je volgers te laten zien wat je organisatie te bieden heeft en wat het hen oplevert.

7. Deel succesverhalen

Als een potentiële klant geïnteresseerd is in jouw organisatie gaat hij of zij opzoek naar getuigenissen van bestaande klanten. Dit kan best tijdrovend zijn, en daarom haken potentiële klanten vaak af als ze er zelf achteraan moeten gaan. Daarom is het een goed idee om succesverhalen kort te delen op je Instagram pagina. Hier kun je het krachtig neerzetten en de interesse wekken van potentiële klanten.

Mensen die eerder een product of dienst bij je hebben gekocht, zijn misschien geïnteresseerd in een nieuwe aankoop. Door succesverhalen kunnen ze een terugkerende klant worden.

8. Instagram-advertentiecampagnes

Je kunt advertentiecampagnes uitvoeren op je Instagram om meerdere mensen te bereiken die geïnteresseerd zijn in jouw organisatie. Slimme marketeers weten altijd wanneer ze een betaalde campagne moeten gebruiken en waarom.

Zoals eerder besproken is Instagram misschien niet het ideale platform om leads te genereren. Toch is het een geweldig platform om naamsbekendheid te creëren en op de hoogte te blijven van de prospects totdat ze hun aankoopbeslissing nemen.

Tot slot

LinkedIn, Facebook en Twitter zijn de 3 belangrijkste sociale media marketingplatformen voor B2B-organisaties. Instagram met meer dan een miljard gebruikers hoort daar niet bij, want mensen op Instagram willen niet worden gepitcht. Een goede marketeer begrijpt dit en gebruikt het platform op de juiste manier.

Voor B2B zal Instagram geen primair marketingplatform zijn, maar het moet ook niet worden genegeerd. Het kan effectief zijn als je het op de bovengenoemde manieren inzet.

Als je dit serieus wilt aanpakken kan dit behoorlijk tijdrovend zijn. Het verzinnen en maken van content is een hele karwei. Als je niemand in je team hebt die dit kan doen, kun je altijd een content marketing bureau zoals NXT Content in de arm nemen om dit voor je te realiseren.

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen op het gebied van content marketing of public relations? Plan dan een consult met ons in om te zien wat wij voor je kunnen betekenen. Stuur ons een bericht via info@nxtcontent.com of neem telefonisch contact op via 020-7657570.

Deel op Facebook... Twitter... LinkedIn... Pinterest... WhatsApp...
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Wil je meer weten?

Neem dan contact op met Remi Kuchler of Johan Konst via 020 – 7657570 of via info@nxtcontent.com. 

Meer artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze website maakt gebruik van cookies, zodat we jouw beleving kunnen verbeteren. Lees meer in ons Privacy Statement.