Waarom is content marketing essentieel voor je klanten?

Er zijn ontzettend veel voor de hand liggende redenen waarom content marketing van groot belang is voor je organisatie. In dit artikel kijken we naar de redenen van bedrijven om gebruik te maken van content marketing en duiken we in de 7P-marketingmix om te onderzoeken welke rol content daarin heeft.

Waarom doen organisaties aan content marketing?

Marketeers halen ieder jaar betere resultaten met content marketing. The Content Marketing Institute (CMI) doet hier ieder jaar onderzoek naar. Het figuur hieronder geeft aan hoeveel procent van de B2B-marketeers onderstaande doelen hebben bereikt.

content

Zoals je kunt aflezen uit de grafiek wordt content marketing ingezet voor veel verschillende doeleinden:

  • Bereik vergroten – Het bereik online is veel groter dan in print media. Daarom heb je met content marketing de kans om een groter publiek te bereiken.
  • Thought leadership positie versterken – Door waardevolle content te plaatsen op je website laat je zien dat je veel kennis in huis hebt en een autoriteit bent in jouw branche. Je relevantie en merkgeloofwaardigheid nemen toe.
  • Kosten besparen – Veel kosten kunnen worden bespaard door middel van content marketing. Door bijvoorbeeld niet meer te investeren in print media maar over te gaan op online adverteren bespaar je veel geld.
  • Beter vindbaar zijn online – Wanneer je veel relevante content toevoegt op je website registreren zoekmachines dit. Je voegt meer zoekwoorden en geïndexeerde pagina’s toe waardoor je beter vindbaar wordt.

Content als constante in je marketingmix

Content marketing maakt deel uit van alle 7 p’s in je bedrijf. Dit zullen we laten zien aan de hand van de 7 P’s in de marketingmix (McCarthy, Bitner & Booms, 1981).

7p marketing mix

Producten

Content voor producten kun je op ontzettend veel manieren inzetten. Je kunt verschillende soorten content maken om nieuwe of bestaande producten onder de aandacht brengen. Wat je ook kan doen is uitleggen hoe een product werkt door middel van content (denk aan een video met uitleg).

Prijs

Je kunt door middel van content de prijsperceptie van je product beïnvloeden. Content en analytics helpen je bij het identificeren van waar jouw klanten op klikken op jouw website. Op basis van deze data kun je je prijzen aanpassen.

Plaats

Content kun je gebruiken om nieuwe distributiemiddelen in te zetten. Hierdoor kun je content op meerdere plaatsen gebruiken. Het is dan vooral belangrijk dat je aanwezig bent op een plaats die relevant is voor jouw klanten. Denk bijvoorbeeld aan online reviews te tonen in een fysieke winkel.

Promotie

Dit is waarschijnlijk de duidelijkste vorm van content marketing. Met behulp van content kun je jouw organisatie onder de aandacht brengen. Dit kan via sociale media of je eigen website.

Participanten

Content kan ook gemaakt worden door anderen. Je klanten kunnen bijvoorbeeld een positieve review schrijven over jouw organisatie. Zo zien anderen jouw waarde vanuit iemand anders. Ook kunnen andere partijen hieraan bijdragen, denk bijvoorbeeld aan andere partners waar je mee samenwerkt.

Fysiek bewijs

Hier gaat het om het leveren van fysiek bewijs waarom jouw bedrijf de beste is in de branche. Je kunt bijvoorbeeld content plaatsen over kwalificaties die je hebt of investering die je doet. Je wilt je aan je klanten bevestigen dat jij de beste keuze bent.

Processen

Door middel van content kun je een beter inzicht krijgen in je processen. Denk bijvoorbeeld aan de trackingsmail die je ontvangt wanneer je een bestelling plaatst. Ook kan je een FAQ-pagina maken voor je website om veel gestelde vragen te beantwoorden of een handleiding voor je product.

Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen op het gebied van content marketing of public relations? Plan dan een consult met ons in om te zien wat wij voor je kunnen betekenen. Stuur ons een bericht via info@nxtcontent.com of neem telefonisch contact op via 020-7657570.

Deel op Facebook... Twitter... LinkedIn... Pinterest... WhatsApp...
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Wil je meer weten?

Neem dan contact op met Remi Kuchler of Johan Konst via 020 – 7657570 of via info@nxtcontent.com. 

Meer artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze website maakt gebruik van cookies, zodat we jouw beleving kunnen verbeteren. Lees meer in ons Privacy Statement.