content bereik

Vergroot je content bereik door middel van deze 8 methoden

Content creatie doe je natuurlijk met als doel zoveel mogelijk mensen bereiken. Je wilt dat jouw kennis onder de aandacht komt. In dit artikel bespreken we 8 verschillende manier om jouw content bereik te vergroten.

1: Gastbloggen

Gastbloggen is het plaatsen van je eigen blogs op andere websites. Via deze andere websites kun je dan verkeer genereren naar je eigen website toe. Op gastblogsites heb je vaak de mogelijkheid om iets over jezelf en eigen bedrijf te schrijven en te linken naar je eigen website in je eigen biografie. Maar hoe zet je gast bloggen nou effectief in om meer bereik te genereren voor je content?

Nou, stel je voor je hebt een whitepaper geschreven over een bepaald onderwerp. Dan kun je een greep uit deze informatie vertellen in een gastblog. Je verleidt mensen om jouw whitepaper te downloaden. Deze link vermeld je aan het eind van je gastblog. Als je de lezer genoeg hebt verleidt met jouw kennis, zal je vanzelf meer downloads en bereik krijgen voor je whitepaper.

2: Content herhalen

Het maken van een blog kost ontzettend veel tijd. Je doet onderzoek naar relevante onderwerpen, schrijft de tekst, zoekt er beeld bij, past feedback toe en verwerkt het SEO-proof op de website. Wat vervolgens veel bedrijven doen is één tweet of LinkedIn-update plaatsen ter promotie van het artikel. Zonde van alle tijd en moeite die je erin hebt gestoken!

Bedrijven zijn vaak in de veronderstelling dat iedere volger deze update ook echt ziet. Echter, is het vaak zo dat maar 5-10% van je volgers deze update te zien krijgen. Het herhalen van niet-actuele content is daarom geen enkel probleem. Zo bereik je meer mensen met dezelfde content. Je kunt bijvoorbeeld de informatie uit je blog een keer verwerken in een video of social media post.

3: Netwerken

Het is natuurlijk logisch dat je meer mensen bereikt met een groot netwerk dan met een klein netwerk. Wanneer je je content deelt op een platform met veel volgers zal je automatisch meer mensen bereiken.

Maar wat als je niet veel volgers hebt? Dan is er een andere manier om je bereik te vergroten. Je kunt bijvoorbeeld een netwerk creëren speciaal voor het promoten van content. Je brengt een groep mensen bijeen waarmee je afspreekt om elkaars content te promoten zodra je iets nieuws hebt gecreëerd. Zo zijn er altijd mensen die je content delen, en bereik je automatisch ook mensen uit hun netwerk. Het is van belang dat het netwerk dat je samenstelt bestaat uit relevante mensen uit jouw branche. Dit kunnen thought leaders zijn, maar ook collega’s en andere relaties. Hoe meer mensen je toevoegt aan dit netwerk, hoe meer mensen je zal bereiken.

netwerk

4: Nieuwsbrief

Het opbouwen van een mailinglijst vergt veel tijd en energie. Het is verstandig om je nieuwsbrief te gebruiken als een manier om kennis te delen met je lezers.

Segmenteer je lezers op basis van hun interesse. Zo verhoog je de kans dat je nieuwsbrief ook echt wordt gelezen. Ook is het belangrijk dat je je nieuwsbrief periodiek verstuurd, altijd op hetzelfde moment. Zo raakt de lezer gewend aan het ontvangen van jouw nieuwsbrief en zal deze vaker worden geopend.

5: Promoot je content onder collega’s

Wanneer je een redelijk groot bedrijf hebt is het een goed idee om je content te laten promoten door collega’s. Ze zitten tenslotte in dezelfde branche omdat ze bij hetzelfde bedrijf werken, daarom zijn het geloofwaardige en relevante personen om je content te liken en delen.

6: PR

Wanneer je content zo interessant is dat je bijvoorbeeld een onderzoek deelt dat nog niet eerder is uitgevoerd, is een persbericht misschien een idee. Het is een methode die gebruikt wordt om je thought leadership te vergroten. Met een PR-campagne kun je meer mensen bereiken.

7: Adverteren

De meest voor de hand liggende methode om je content bereik te vergroten is het gebruik van advertenties. Bij deze methode bepaal je zelf een budget dat verbonden is aan hoeveel bereik je wilt genereren voor je content.

8: Plaats reacties

Een andere manier is het monitoren en reageren op content van andere bedrijven. Let op, het is wel belangrijk dat je een waardevolle reactie kunt geven onder het bericht. Wat je ook nog zou kunnen doen is een link plaatsen naar je eigen content als het erop aansluit. Pas hier echter wel mee op, want het kan als spam overkomen.

Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen op het gebied van content marketing of public relations? Plan dan een consult met ons in om te zien wat wij voor je kunnen betekenen. Stuur ons een bericht via info@nxtcontent.com of neem telefonisch contact op via 020-7657570.

Deel op Facebook... Twitter... LinkedIn... Pinterest... WhatsApp...
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Wil je meer weten?

Neem dan contact op met Remi Kuchler of Johan Konst via 020 – 7657570 of via info@nxtcontent.com. 

Meer artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze website maakt gebruik van cookies, zodat we jouw beleving kunnen verbeteren. Lees meer in ons Privacy Statement.