casestudy

Dit zijn de onderdelen voor een krachtige B2B-casestudy

In de B2B-wereld is een B2B-casestudy een van de meest effectieve manieren om de waarde, capaciteit en geloofwaardigheid van je bedrijf aan te tonen. Ook kan het de klant doen besluiten om met je in zee te gaan.

Om de waarde van je bedrijft te laten zien heb je gestructureerde verhalen nodig die bewijzen dat jouw bedrijf ook echt resultaten boekt. Dit kun je het beste weergeven met een B2B-casestudy.

Maar waar begin je en hoe zet je een B2B-casestudy goed in elkaar? In deze blog geven we je een gestructureerde en gedetailleerde aanpak voor het maken van een B2B-casestudy.

De structuur van je B2B-casestudy

Een goede casestudy moet ongeveer 600-1000 woorden bevatten. Dit is afhankelijk van hoe complex de case is, en wat er allemaal verteld moet worden. De volgende onderdelen zijn essentieel voor een krachtige casestudy.

 • Titel: Deze moet kort en boeiend zijn. Het belangrijkste resultaat moet terugkomen in de titel. Bijvoorbeeld “NXT Content verhoogde het organische verkeer van PlanMen met 42% het afgelopen jaar”.
 • Managementsamenvatting: Dit moet een beknopte samenvatting zijn van de hele samenwerking. Voeg indien mogelijk statistieken toe die het succes en de resultaten van het project laten zien.
 • Achtergrond: Dit is een introductie van het bedrijf in kwestie. Doe dit op basis van gepubliceerde informatie van het bedrijf zelf.
 • Situatie: Vertel wat het probleem was, waar de hulp bij nodig hadden en waar andere concurrenten te kort schoten.
 • Oplossing: Vertel wat het bedrijf al geprobeerd heeft om het probleem op te lossen en wat jouw bedrijf heeft gedaan om het uiteindelijk te realiseren. Dit is een belangrijk gedeelte waarin wordt belicht hoe je jouw klant hebt geholpen.
 • Voordelen/resultaten: Beschrijf hoe jouw diensten ervoor hebben gezorgd dat het bedrijf resultaten heeft behaald. Voeg statistieken en afbeeldingen toe om je bijdrage te visualiseren.
 • Ondersteunende beelden/citaten: Zorg ervoor dat je citaten hebt van een persoon met een hoge functie vanuit het bedrijf die bij het proces betrokken was. Zit zal je je casestudy ondersteunen en je bijdrage valideren.

Tip: Stem je case study af op jouw doelgroep en branche. Jouw potentiële klanten willen weten hoe je problemen hebt opgelost voor bedrijven die vergelijkbaar zijn met die van hen. Schrijf dus je casestudy’s met die gedachte.

Welke informatie heb je nodig van je klanten?

Als je alle benodigde informatie hebt verzameld om bovenstaande informatie in te vullen, ben je al op weg om een sterke B2B-casestudy te maken. Als je echter niet over de informatie beschikt die je nodig hebt om een ​​gedetailleerde case study te maken, moet je een vragenlijst opstellen om aan jouw klant te geven.

Het succes van jouw casestudy hangt volledig af van de details waarop je ingaat. Hier zijn de basisvragen die je absoluut moet stellen:

 • Wat zijn/waren je doelen?
 • Welke uitdagingen had je voordat je onze hulp inschakelde?
 • Waardoor viel ons product of onze dienst voor jou op?
 • Waarom heb je voor ons gekozen?
 • Hoe hebben onze diensten je geholpen? (Heb je hier gegevens van?)

Onthoud: Deze vragen zijn enkel een uitgangspunt. Het is belangrijk dat je dieper ingaat op deze vragen tijdens het gesprek. Haal zoveel mogelijk informatie uit jouw klant en vermijd gesloten vragen. Je wilt een compleet verhaal vertellen en daarvoor moet je ze vragen om de situatie, de oplossing en de resultaten te ‘beschrijven’.

Goedkeuring en beoordeling

Nadat je concept casestudy is voltooid, is de volgende stap het delen van je concept met de klant voor beoordeling en goedkeuring. Dit is een essentieel onderdeel van het proces, omdat het hen de mogelijkheid biedt om te bewerken wat er in de case study wordt gezegd. Dit zorgt ervoor dat het feitelijk juist is, en om aanvullende informatie op te nemen. Het stelt de klant ook gerust dat ze volledige controle hebben over welke bedrijfsinformatie beschikbaar is in het publieke domein. Als alles goed gaat, heb je een gloednieuwe B2B-casestudy klaar om live op je website te zetten.

Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen op het gebied van content marketing of public relations? Plan dan een consult met ons in om te zien wat wij voor je kunnen betekenen. Stuur ons een bericht via info@nxtcontent.com of neem telefonisch contact op via 020-7657570.

Deel op Facebook... Twitter... LinkedIn... Pinterest... WhatsApp...
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Wil je meer weten?

Neem dan contact op met Remi Kuchler of Johan Konst via 020 – 7657570 of via info@nxtcontent.com. 

Meer artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze website maakt gebruik van cookies, zodat we jouw beleving kunnen verbeteren. Lees meer in ons Privacy Statement.