leadgeneratie

Zo verwerk je content marketing in je leadgeneratie strategie met succes

Om succes te behalen met online marketing is content marketing ontzettend belangrijk. Dat begrijpen we nu inmiddels wel. We horen als marketeers constant hoe belangrijk het is om verhalen te vertellen in plaats van iets te verkopen. Maar wat maakt content nou zo invloedrijk? En nog belangrijker; hoe kunnen we content marketing verwerken in onze leadgeneratie strategie? Het antwoord daarop geven we je in onderstaand artikel.

Stap 1: Ken je doelgroep

Om potentiële klanten te kunnen identificeren als leads, moet je weten tegen wie je praat. Wie is je doelgroep? Voor wie produceer je content?

Om hier antwoord op te geven doen we eerst marktonderzoek en creëren we buyer persona’s. Door middel van marktonderzoek komen we erachter wat de behoeften, wensen en pijnpunten zijn van je doelgroep.

Focus tijdens dit onderzoek op onderdelen als:

 • Demografische gegevens
 • Functies en verantwoordelijkheden
 • Belangrijkste bron van informatie en/of entertainment
 • Gemeenschappelijke levensdoelen
 • Uitdagingen en pijnpunten
 • Rol in de aankoopbeslissingen
 • Algemene bezwaren
 • Veelvoorkomende woorden of termen die worden gebruikt tijdens interactie met klantenservice

Op basis van deze gegevens kun je je buyer persona ontwikkelen.

Stap 2: Maak de customer journey

We hebben het uiteraard al vaker gehad over de customer journey. Ook hier kan deze niet ontbreken. Dit is een onderdeel dat vaak genegeerd wordt door marketeers. Dat is jammer, want een customer journey zorgt ervoor dat je het proces van potentiële klanten begrijpt. Dit wordt ook wel ‘de klantreis’ genoemd.

customer journey

Stap 3: Bepaal welke content je wilt maken

Er zijn ontzettend veel verschillende content vormen. Daarom is het belangrijk om zorgvuldig na te denken welke vorm het beste past bij jouw campagnes. Vraag jezelf daarom af welke content geschikt zou zijn voor jouw persona’s en baseer je keuze hierop.

De volgende soorten content presteren goed als leadgeneratie je primaire doel is: testimonials, case studies en whitepapers. De meerderheid van de B2B-mensen is het erover eens dat casestudy’s de meest bruikbare content zijn voor het genereren van leads.

Tip: Het maakt niet uit welke vorm van content je hebt besloten te maken voor je leadgeneratie, het leveren van waarde moet een prioriteit zijn.

Stap 4: Ontwerp een goede landingspagina

Wanneer je de juiste content hebt gemaakt voor je potentiële leads, is de volgende stap om een landingspagina te maken. Dit dient als een toegangspunt voor het opbouwen van relaties met je leads via de content die je aanbiedt.

De volgende kenmerken onderscheiden een goede landingspagina van een saaie:

 • Een interessante titel
 • Sterk en beknopt
 • Duidelijke call-to-action
 • Een korte video of interessante afbeeldingen
 • Bewijs van succes van (bijvoorbeeld) experts

Stap 5: Promoot en verspreid content

Nu je content hebt met de juiste waarde en een goed geoptimaliseerde landingspagina, is het de hoogste tijd om het de wereld in te sturen. Dit kan je op twee manieren doen, namelijk; organisch en/of betaald.

Het organisch verspreiden van je content is lastiger dan betaald. Denk hierbij aan je content optimaliseren voor SEO, het delen op je eigen kanalen, de juiste hashtags gebruiken. Dit verschilt voor elk platform wat je gebruikt. Als je nog geen following (aantal volgers) hebt op je kanalen, dan zal je gedeelde content niet veel opleveren. Als er wel al volgers zijn, kan het uiteraard wel iets opleveren.

Wanneer je content verspreid via de betaalde weg, zal je waarschijnlijk meer kans hebben op leadgeneratie. Je kunt bijvoorbeeld je whitepaper aanbieden via LinkedIn adverteren. Zo verzamel je leads via de doelgroep die jij van tevoren bepaald. Het voordeel hiervan is dat je content direct bij de juiste mensen terecht komt. Benieuwd hoe je dat precies doet? Lees hier hoe je leads genereerd via LinkedIn. Deze tactiek kan je uiteraard ook via andere kanalen toepassen.

Stap 6: Effectieve conversiepaden tot stand brengen

Door conversiepaden vast te stellen, zorgt je ervoor dat leads en klanten je landingspagina bereiken. Deze stap kan verder worden onderverdeeld in de volgende onderdelen:

Oproep tot actie

Voeg CTA-knoppen (call to action) toe op je hele website. Maar overdrijf deze tactiek niet. Zoek een balans tussen conversie-optimalisatie en een fijne gebruikerservaring.

Bedankpagina

Je bedankpagina moet een link bevatten van de aanbieding waarvoor je lead zich heeft aangemeld. Dus bijvoorbeeld “bedankt voor het downloaden van de whitepaper”. Het toevoegen van “deel op.. (kanaal)” knoppen is ook een uitstekende manier om bezoekers aan te moedigen je content te delen.

Wees ook niet bang om een ​​tweede content pagina op je bedankpagina te promoten. Dit geeft je een uitstekende mogelijkheid om leads door de trechter te leiden en erachter te komen waar hun interesse nog meer ligt.

Follow-up email

Het doel van een vervolg-e-mail is vergelijkbaar met de bedankpagina. Het verschil is dat deze email door de personalisatie de potentie heeft om verder met je leads in contact te komen. Hierin vraag je bijvoorbeeld wat ze van je whitepaper vonden.

Leadgeneratie via content marketing

Uiteindelijk is behulpzame content een handig hulpmiddel om verkeer naar je website te trekken. Behulpzame content is een handig hulpmiddel voor het converteren en koesteren van leads. Dus, wat is het geheim van dit soort content?

Dat zal je zelf moeten ervaren. Zorg dat je content maakt die potentiële klanten zelf willen lezen. Dus deel informatie over onderwerpen die zij graag willen lezen in plaats van alleen je eigen bedrijf te promoten.

Als je content wilt gebruiken voor leadgeneratie, maak het dan nuttig voor je doelgroep.

Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen op het gebied van content marketing of public relations? Plan dan een consult met ons in. Stuur ons een bericht via info@nxtcontent.com of neem telefonisch contact op via 020-7657570.

Deel op Facebook... Twitter... LinkedIn... Pinterest... WhatsApp...
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Wil je meer weten?

Neem dan contact op met Remi Kuchler of Johan Konst via 020 – 7657570 of via info@nxtcontent.com. 

Meer artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze website maakt gebruik van cookies, zodat we jouw beleving kunnen verbeteren. Lees meer in ons Privacy Statement.