Zakelijk bloggen creëert direct waardevolle kansen en dit is waarom

We hebben het al eens eerder gehad over wat de beste manier is om een zakelijk blog te starten. Wat zijn de voordelen hiervan? Zakelijk bloggen, vooral in combinatie met andere vormen van online marketing, is een krachtige manier om je organisatie te promoten. Er zijn nog steeds veel organisaties die aarzelen om de sprong te wagen en een zakelijke blog te beginnen. Hierdoor lopen ze een grote kans mis.

Er zijn verschillende redenen waarom organisaties niet bloggen:

  • Het kost tijd en middelen die overweldigend kunnen zijn.
  • Vanuit technisch oogpunt weten ze niet hoe ze aan de slag moeten.
  • Het kan een uitdaging zijn om een ​​loyale, geïnteresseerde aanhang voor je te winnen voor een zakelijke blog die zich op één specifiek onderwerp richt.
  • Het kan moeilijk zijn om consequent met interessante en (bedrijf) gerelateerde onderwerpen te komen.

Maar het starten van een zakelijke blog hoeft geen intimiderende of overweldigende ervaring te zijn. Als je eenmaal bent begonnen, kunnen de voordelen van zakelijk bloggen de moeite waard zijn.

Hier zijn vijf van de belangrijkste redenen waarom zakelijk bloggen een goed idee is voor je organisatie.

1: Target potentiële klanten

Zakelijke blogs houden doorgaans geen directe promotie van je producten en diensten in, maar dat betekent niet dat een zakelijke blog geen marketingactiviteit waard is. De promotie komt op een passievere manier.

De naam van je organisatie komt uiteindelijk bij klanten terecht. Hoe? Door de branche waarin je werkzaam bent, de algemene diensten die je levert en de individuele uitdagingen van de doelgroep die je bespreekt in de blog. Je laat zien aan potentiële klanten dat je over de kennis bezit die hen verder kan helpen.

2: Boost je websiteverkeer

De meeste zakelijke blogs staan ​​los van de zakelijke website, ofwel gemaakt als een andere sectie of als een geheel andere site. Het hebben van een secundaire locatie biedt de mogelijkheid om nieuwe bezoekers te targeten. Hierdoor genereer je verkeer naar je producten en diensten. Voornamelijk via in-content links en links in je navigatie.

Door zakelijk bloggen voeg je ook meer zoekwoorden toe aan je website. Omdat er meer kennis beschikbaar is op de site, zal je SEO score beter zijn. Er staan tenslotte meer keywords op de website waar mensen naar zoeken. Dit betekent meer websiteverkeer.

3: Positioneer jezelf als thought leader

Je zakelijke blogs kunnen je expertise op een bepaald onderwerp aantonen door hoogwaardige en relevante informatie met je lezers te delen. Na verloop van tijd kun je gezien worden als een ‘go-to-‘ resource die consistente en nuttige informatie deelt. Je wordt dan gezien als thought leader binnen de branche. Benieuwd hoe je aan de slag kan gaan met thought leadership content? Je leest het hier.

4: Ontwikkel een community

Een van de beste onderdelen van een succesvolle zakelijke blog is de communicatie en het delen van informatie dat kan plaatsvinden in de reacties. Het faciliteren van een actief commentaargebied op je zakelijke blog kan je helpen een community op te bouwen met gedeelde interesses. Ook kun je tijdens het proces veel over je publiek te weten komen.

5: Creëer waardevolle connecties van persoon tot persoon

Een zakelijke blog hoeft niet altijd alleen maar zakelijk te zijn. Je kunt voorkomen dat je een saaie zakelijke blog hebt door het af en toe persoonlijk te maken en een deel van personal brand te injecteren. Ook is het belangrijk af en toe van het onderwerp af te stappen en humor te gebruiken. Dit geeft je blog niet alleen een beetje individualiteit, maar het kan je ook beter herkenbaar en benaderbaar maken voor je lezers.

Dit zijn slechts enkele voordelen van succesvol zakelijk bloggen. Hoewel het maken van een succesvolle zakelijk blog tijd, toewijding en geduld kost, is het leuk om te ontdekken wat de andere voordelen van zakelijk bloggen zijn.

Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen op het gebied van content marketing of public relations? Plan dan een consult met ons in. Stuur ons een bericht via info@nxtcontent.com of neem telefonisch contact op via 020-7657570.

Deel op Facebook... Twitter... LinkedIn... Pinterest... WhatsApp...
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Wil je meer weten?

Neem dan contact op met Remi Kuchler of Johan Konst via 020 – 7657570 of via info@nxtcontent.com. 

Meer artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze website maakt gebruik van cookies, zodat we jouw beleving kunnen verbeteren. Lees meer in ons Privacy Statement.