content trends

Maak gebruik van deze content trends voor meer exposure in 2021

Vanwege de pandemie is er in 2020 veel verandert rondom content. Naar verwachting zal er in het komende jaar nog meer veranderingen en ontwikkelingen plaatsvinden. Houd bij het plannen van je content marketing rekening met deze content trends! Dit jaar ligt de algemene focus op het creëren van content met hoge kwaliteit, maar met minder middelen. Hoe gaan we mee met deze tijd?

1: Content communities bouwen

Dit is de grootste content trend in content marketing die je in 2021 kunt proberen. Het komt dan ook niet als verassing, maar de opkomst van Slack-communities en de focus op personalisatie in marketing tijdens de pandemie is het bouwen van communities het hele jaar door een duwtje in de rug geweest. Dus door communities te bouwen die specifiek gericht zijn op het delen en creëren van content kunnen organisaties hun bereik blijven uitbreiden, zelfs met minder middelen.

Het vergroten van je bereik is geweldig voor merkbekendheid. Ook is het natuurlijk fantastisch voor je statistieken, maar communities zijn ook goed voor het bevorderen van een community gevoel bij de doelgroep. Dit inclusieve gevoel zal een positieve invloed hebben op de betrokkenheid van je doelgroep. Of het nu gaat om sociale content, een blog of een webinar, de focus blijft dat de doelgroep zich een community voelt. Mensen houden van dit gevoel. Het geeft ze namelijk het gevoel dat ze gewaardeerd worden. Dit zou dus een logische content trend zijn die zich blijft ontwikkelen het komende jaar.

2: Live video’s en webinars

Nu de evenementen dit jaar niet doorgaan, is video- en webinar content nog belangrijker geworden. Bedenk voor jezelf hoeveel van deze content jij dit jaar voorbij heb zien komen. Best indrukwekkend, toch?

Videomarketing zal zit jaar blijven groeien. Maar het is niet alleen vanwege de huidige beperkingen; er is een reden waarom live video lang vóór de pandemie populair was. De reden? Video is een snel en effectief medium om je boodschap over te brengen en je doelgroep te informeren. Je (potentiële) klanten willen snel informatie krijgen of ervan leren en er is geen betere manier om dat te doen dan met behulp van videomarketing.

Het feit dat de meeste marketeers een positieve ROI voor videomarketing rapporteren, kan ook geen kwaad.

Meer aandacht voor live video en webinars kan een goede zaak zijn. We zullen waarschijnlijk een aantal innovatieve nieuwe benaderingen van webinars zien. Kleine, exclusieve masterclasses en meer interactieve benaderingen zullen populairder worden. Mensen zijn steeds minder geïnteresseerd in het doornemen van meer dan 30 slides. Ze willen vragen kunnen stellen en communiceren.

Ook ben je de hele tijd betrokken bij webinars. Vaak woont men ze niet vaak bij omdat je de informatie sneller kunt vinden in bijvoorbeeld een blogpost. Toch is de kans om in een kleine groep vragen te stellen aan experts erg aantrekkelijk.

3: Verbeteren van de content ervaring

Heb je ooit op een artikel geklikt dat je wilt lezen en vervolgens op een pagina met pop-ups en advertenties terecht komt? Het is vreselijk, en meestal sluit je de pagina af zonder iets te lezen.

Waar het op neerkomt, is dat de manier waarop je omgaat met content soms net zo belangrijk is als de content waarmee je communiceert. Daarom wordt aandacht voor content beleving een belangrijke content trend in content marketing. Of het nu gaat om nieuwe, interactieve content of een betere UX.

Om ROI met content te stimuleren, moet je focussen op de content beleving. Dat betekent dat je gebruikers nodig hebt om op je website te blijven, te genieten van wat je schrijft, precies te vinden wat ze zoeken en de sales funnel te betreden.

4: Focussen op producten en diensten

Een andere content trend die experts op het gebied van content marketing verwachten, is de strakkere focus op content aan de onderkant van de funnel. Een deel hiervan zal worden gemotiveerd door beperkte middelen of conservatieve marketingplannen. Dit is niet het moment om een nieuwe horizon te verkennen.

Er moet meer aandacht zijn voor content onderaan de funnel, specifiek voor belangrijke buyer persona’s en nauw gerelateerd aan het product- of serviceaanbod. Maar het kan ook helpen bij een beter begrip van de ROI van content.

5: Testen van AI-aangedreven content

Toen dit jaar een AI content tool verscheen was het fantastisch. Maar daarover straks meer. Content experts voorspellen al jaren de opkomst van AI in content.

Het is waarschijnlijk dat AI content tools razend populair zullen worden in de komende tijd. Vooral nu tools zoals de API GPT-3, Autodraw en Contentyze beschikbaar zijn op grotere schaal. Deze tools maken samenvattingen, bijschriften, afbeeldingen en zelfs blogs door middel van AI.

6: Verdubbeling van SEO als content trend

Sommige content trends gaan nooit helemaal uit de mode, maar vallen wel uit de focus. Voor mode zijn het sandalen met sokken en voor social media is het Hyves. Voor content is het SEO.

Toch verwachten we dat SEO altijd een cruciaal onderdeel zal blijven van content marketing. Bedrijven zullen altijd manieren blijven vinden hoe ze zich kunnen onderscheiden van anderen op het gebied van vindbaarheid.

Dat betekent dat tijd besteden aan het creëren van een sterke SEO-strategie en keyword research veel kansen bieden. Vooral op de lange termijn zal dit erg belangrijk zijn voor je content strategie.

7: Herbestemming van content op verschillende kanalen

Wat betreft het maken van boeiende content met minder middelen, is het logisch dat dit jaar meer aandacht zal worden besteed aan het herbestemmen van content. Vooral op verschillende kanalen. Als je tijd en moeite besteedt aan het maken van boeiende content van hoge kwaliteit, wilt je deze met zoveel mogelijk mensen delen. De beste manier om dat te doen, is door de content een nieuwe bestemming te geven.

Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen op het gebied van content marketing of public relations? Plan dan een consult met ons in om te zien wat wij voor je kunnen betekenen. Stuur ons een bericht via info@nxtcontent.com of neem telefonisch contact op via 020-7657570.

Deel op Facebook... Twitter... LinkedIn... Pinterest... WhatsApp...
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Wil je meer weten?

Neem dan contact op met Remi Kuchler of Johan Konst via 020 – 7657570 of via info@nxtcontent.com. 

Meer artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze website maakt gebruik van cookies, zodat we jouw beleving kunnen verbeteren. Lees meer in ons Privacy Statement.