newsjacking

Hoe genereer je verkeer & backlinks met newsjacking?

We hebben het natuurlijk al eens eerder gehad over wat newsjacking is en hoe je het toepast in je marketingstrategie. Toch blijkt het nog een complex onderwerp te zijn voor veel organisaties.

Newsjacking is het ‘kapen’ van het laatste nieuws om je eigen content massaal onder de aandacht te brengen. Elke minuut of zelfs seconde van elke dag zijn er verhalen. Sommige van deze verhalen hebben enorme zoekvolumes op Google en krijgen veel aandacht op Twitter.

Als je je content op de een of andere manier aan deze verhalen kunt koppelen, kun je aandacht krijgen voor je content.

Het mooiste hieraan? Die aandacht kan leiden tot tientallen backlinks van nieuwssites met hoge autoriteit.

Snelheid is de sleutel tot newsjacking

De sleutel tot newsjacking is snelheid. Je moet heel snel handelen, want verhalen hebben een zeer korte levensduur. De grafiek hieronder geeft weer wanneer het juiste moment is om newsjacking toe te passen. Je kunt zien dat het moment voor newsjacking erg kort is.

newjacking

Ook het moment wanneer journalisten op zoek zijn naar informatie is erg kort. Om vroeg in de grafiek een baanbrekend verhaal op te vangen, moet je het nieuws in de gaten houden. Een manier om dit te doen, is door Google Alerts in te stellen voor de onderwerpen die betrekking hebben op je bedrijf. Als je je bijvoorbeeld in de SEO-ruimte bevindt, is elk ‘breaking news’ over een Google-algoritme iets dat je zou kunnen newsjacken.

Een andere manier om voorop te lopen, is door je aan te melden voor RSS-feeds van sites in je branche. Als je eenmaal een baanbrekend verhaal ziet dat een goede kandidaat is voor newsjacking, moet je snel alle basisfeiten erover verzamelen. Vervolgens voeg je zoveel mogelijk deskundige meningen en analyses toe aan die basisfeiten. Dat is namelijk waar journalisten naar op zoek zullen zijn: alles wat ze kunnen gebruiken om het verhaal in een context te plaatsen.

Dan de volgende vraag: hoe krijg je je blogpost/content bij journalisten?

Je artikelen laten vinden door journalisten

Journalisten die op zoek zijn naar meer informatie over een baanbrekend verhaal zullen zoeken in Google. Je moet je newsjacking-techniek dus combineren met een trefwoordenonderzoek.

Zoek een trefwoord met voldoende lage concurrentie dat je snel op pagina 1 van de zoekresultaten voor die zoekopdracht kunt krijgen.

Het kost Google een paar uur tot een paar dagen om een ​​nieuw blogpost te indexeren. Gebruik de ‘fetch as Google’ tool in Google Search Console om het proces te versnellen. Met behulp van deze methode heb je binnen een uur nieuwe blogs geïndexeerd.

Vier soorten newsjacking

Hubspot heeft vier hoofdtypen newsjacking-blogposts geschetst:

  1. The Immediate Bare-Bones Story
  2. The Delayed Recap
  3. The Delayed surface Analysis
  4. The Fashionably Late Deep Analysis

Het verschil tussen deze vier benaderingen komt neer op tijd; hoe meer tijd er is verstreken sinds het verhaal is uitgebroken, hoe meer van je eigen meningen en analyses je in het verhaal moet injecteren.

De keuze tussen vroeg of laat publiceren is een afweging tussen de eerste willen zijn en de waarde die je kan toevoegen aan het verhaal met een diepere analyse.

Hoe je newsjackt met een blogpost

Ongeacht welke van Hubspots newsjacking-indelingen je kiest, hier zijn de basisstappen voor newsjacking met een blogpost:

1: Monitor

Om effectief te newsjacken, moet je de nieuwscyclus goed in de gaten houden.

Identificeer een handvol belangrijke onderwerpen die betrekking hebben op je bedrijf of blog. Stel vervolgens Google Alerts in voor die onderwerpen.

2: Beslis

Als je eenmaal een breaking news-verhaal hebt geïdentificeerd, moet je beslissen of je het wilt newsjacken of niet.

3: Schrijf je blog

Schrijf je zakelijke blog met een van de vier newsjacking-indelingen die door Hubspot worden geïdentificeerd. Je wilt dat je artikel wordt gevonden door journalisten met behulp van Google, dus doe een trefwoorden onderzoek.

4: Verspreiden

Zodra je artikel live is, deel het dan op Twitter met een gevestigde hashtag die is gekoppeld aan je breaking news-verhaal. Tweet het 7 of 8 keer binnen een periode van 24 uur, met elke keer een andere bewoording.

Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen op het gebied van content marketing of public relations? Plan dan een consult met ons in om te zien wat wij voor je kunnen betekenen. Stuur ons een bericht via info@nxtcontent.com of neem telefonisch contact op via 020-7657570.

Deel op Facebook... Twitter... LinkedIn... Pinterest... WhatsApp...
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Wil je meer weten?

Neem dan contact op met Remi Kuchler of Johan Konst via 020 – 7657570 of via info@nxtcontent.com. 

Meer artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze website maakt gebruik van cookies, zodat we jouw beleving kunnen verbeteren. Lees meer in ons Privacy Statement.