lead generation

Genereer nieuwe leads door het inzetten van een whitepaper!

De overgrote meerderheid van je website verkeer zal vertrekken en nooit meer terugkomen. Dat is de keiharde en eerlijke realiteit. Slechts een klein percentage van de mensen die naar je site komen, zullen ooit iets kopen. Je enige oplossing is om er alles aan te doen om die mensen lang genoeg te laten blijven en ze hun contactgegevens achter te laten. Op die manier kun je hen blijven volgen om toekomstige verkopen te stimuleren. Een whitepaper kan daarbij helpen.

Hier zijn vijf eenvoudige stappen om een ​​whitepaper te maken waarmee je zo snel mogelijk nieuwe leads kunt genereren. Maar allereerst de reden waarom whitepapers je marketingresultaten drastisch kunnen verbeteren.

Waarom zou je tijd moeten besteden aan het maken van een whitepaper?

Het gemiddelde conversiepercentage in alle branches voor nieuwe websitebezoekers ligt tussen de 2% en 3%. Dat aantal is zelfs nog lager voor grote, dure producten en services. De gemiddelde conversieratio in de B2B-industrie is 2,23%.

Dat betekent twee dingen:
Ten eerste doet 97,77% van je websiteverkeer allesbehalve kopen. Je hebt zo hard gewerkt om al dat websiteverkeer te genereren, en dan is alles wat ze doen bouncen.

Ten tweede werden de 2,23% van de mensen die wel een conversie hadden uitgevoerd, alleen maar leads. Dat betekent dat er nog een hoop werk te doen is. Vermenigvuldig het aantal nieuwe leads met de gemiddelde closing rate van 27%, dat is een droevige conversie.

Whitepapers en e-books kunnen deze cijfers helpen. Aan de voorkant kunnen ze je helpen de initiële conversieratio te verhogen. Volgens salesforce zijn er 6 tot 8 touchpoints nodig voor conversie. Daarvoor zijn je prospects nog in het besluitvormingsproces. Maar een analyse van meer dan 3 miljard aan advertentie-uitgaven toonde aan dat je aanbieding (met andere woorden, een whitepaper versus een “gratis consult pagina”) de grootste impact heeft op de conversieratio’s. En dan, aan de achterkant, resulteren ‘gevoede’ leads die de kans hebben gehad om je content te verwerken in 20% meer sales kansen. Als je wilt weten wat een whitepaper precies is en wat de voordelen ervan zijn, lees je dat hier.

Stap 1: Maak de perfecte haak om mensen aan te trekken en zich aan te melden

Bijna elke B2B-website heeft exact dezelfde call-to-action: “Ontvang een gratis consult”. Laten we even eerlijk tegen elkaar zijn. Ben je ooit enthousiast geweest om een ​​’gratis consult’ te krijgen? Gratis consulten missen vaak het doel omdat ze geen waarde bieden door het probleem van je potentiële klant op te lossen.

Hier is nog een voorbeeld in een compleet andere branche. Stel dat je probeert klanten naar je orthodontiepraktijk te trekken. Je bent geïnteresseerd in het promoten van je Invisalign-services. Je kunt potentiële klanten uitnodigen voor een gratis adviesgesprek. Misschien krijg je zelfs een paar happen. Maar er is een betere manier.

Het onderwerp van je whitepaper is wellicht ‘Invisalign’. Dat is oké, maar nog steeds niet geweldig. De haak van je whitepaper is echter de unieke draai of het standpunt dat je dat onderwerp gaat geven. Laten we eens kijken naar een goed voorbeeld: “Hoe Invisalign uw glimlach kan verbeteren zonder het gedoe van een traditionele beugel.”

Als je nu zelfs maar aan een van beide oplossingen denkt, ga je naar deze whitepaper om je opties te vergelijken. Dit is waarom:

  • Pijnpunt aanpakken: de enige reden waarom mensen een orthodontist zouden bezoeken, is om hun glimlach te corrigeren. De meesten maken zich vaak zorgen over andere bijzaken.
  • Bezwaren overwinnen: door Invisalign tegen traditionele beugels te plaatsen, helpen ze mensen in te zien dat er een alternatief is.
  • Waarde creëren: het biedt werkelijk nut om de potentiële patiënt te instrueren over wat hij vervolgens moet doen.
  • Creëer een taal die klaar is voor promotie: je kunt een gratis adviesgesprek niet promoten. Je kunt deze aanbieding echter elke dag van de week promoten!
  • Aantrekkelijk voor iedereen: iedereen die mogelijk geïnteresseerd is in het verbeteren van zijn gebit, zou deze informatie waardevol vinden.

Stap 2: De informatie samenvoegen

Als je eenmaal het onderwerp en de haak hebt bedacht, is je volgende stap om informatie bij elkaar te brengen. Het onderzoek gedeelte kan een beetje lastig worden, afhankelijk van je bedrijf. Een populaire techniek is echter om gewoon een onderwerp expert te interviewen (zelfs als deze zich in je eigen bedrijf bevindt).

Meestal is dit, hoewel onderwerp deskundigen zeer goed geïnformeerd zijn over de branche of het product, de manier van schrijven te technisch voor het grote publiek. Dus in plaats daarvan zetten we hun inzichten eerst op papier of in een opname.

Stap 3: Ontwerp en format

Het correct opmaken van je whitepaper in zoiets als Adobe InDesign is niet alleen voor ijdelheid. Je wilt natuurlijk dat het er geloofwaardig uitziet. Het ontwerp is waar mensen naar worden aangetrokken en dat vormt hun eerste indruk. Echter, is er nog een andere praktische reden om je whitepaper op te maken.

Afbeeldingen hebben de neiging de lay-out van tekstinhoud in je document te verknoeien. Ze zullen deze enorme, lelijke onderbrekingen creëren die de rest van de pagina-inhoud naar de volgende verplaatsen. Of ze laten het er rommelig uitzien omdat het op een al volledige pagina wordt geperst.

Dus als je een ontwerper de content voor je laat maken, kan dit een enorm verschil maken in het eindproduct. Je ontwerp hoeft ook niet te geavanceerd te zijn. Interessante typografie en een beetje kleur kunnen een lange weg afleggen.

Stap 4: Maak meerdere opt-ins om nieuwe leads te genereren

De eerste stap om opt-ins op je site te genereren, is een eenvoudige bestemmingspagina. Gelukkig zijn deze vrij eenvoudig in elkaar te zetten. Een eenvoudig formulierveld of twee, een afbeelding van wat je potentiële klanten zullen krijgen, een sterke kop en een kleine kopie is alles wat ze nodig hebben.

Vergeet de witruimte niet! Deze negatieve ruimte kan bezoekers daadwerkelijk helpen zich te concentreren op de primaire beslissing op deze pagina (het formulierveld om in te schrijven).

Meestal wilt je de waarde die je levert in evenwicht brengen met de persoonlijke gegevens waar je om vraagt. Als je om minder persoonlijke gegevens vraagt, kan dit meer leads opleveren. Als je echter om meer informatie vraagt, kun je soms betere leads krijgen (ook al zullen er minder zijn).

Stap 5: Off-site promotie-hacks om nieuwe leads te genereren

Je krijgt maar een beperkt aantal aanmeldingen van je eigen bestaande websiteverkeer. Als je whitepaper onderwerp en de haak interessant genoeg zijn, zou je ook tonnen verkeer naar je site moeten kunnen terugleiden door het bij anderen te promoten. Dit kan je bijvoorbeeld doen in een gastblog.

Je kunt ook vaak publiek trekken naar je whitepaper door naar recensies te vragen. Een simpele recensie van iemand die invloedrijk genoeg is, kan een enorme hoeveelheid bewustzijn naar je nieuwe gratis whitepaper leiden.

Last but not least: wees niet bang om een ​​beetje geld uit te geven aan advertenties! Als je weet hoeveel elke klant waard is, zou je de waarde van elke lead moeten kunnen vinden.

Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen op het gebied van content marketing of public relations? Plan dan een consult met ons in. Stuur ons een bericht via info@nxtcontent.com of neem telefonisch contact op via 020-7657570.

Deel op Facebook... Twitter... LinkedIn... Pinterest... WhatsApp...
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Wil je meer weten?

Neem dan contact op met Remi Kuchler of Johan Konst via 020 – 7657570 of via info@nxtcontent.com. 

Meer artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze website maakt gebruik van cookies, zodat we jouw beleving kunnen verbeteren. Lees meer in ons Privacy Statement.