public relations

5 Public Relations Tips: deze zijn essentieel voor bedrijven in 2021

Public relations is een must voor bedrijven die serieus de aandacht willen trekken van potentiële klanten binnen de industrie. Helaas maken de kleine budgetten van jonge bedrijven het lastig om te investeren in PR. Gelukkig heb je maar een paar essentiële strategieën nodig. Hier zijn de vijf meest effectieve public relations tips voor bedrijven.

1: Maak gedenkwaardige verhalen, geen persberichten.

Bedrijven voelen zich vaak onder druk gezet om met nieuws te komen dat een persbericht verdient. Het probleem is dat wat er bedacht wordt niet altijd nieuwswaardig is, waardoor het lijkt alsof je te hard je best doet. Ook loop je dan het risico een reputatie te krijgen vanwege saaie of niet-relevante persberichten.

Gebruik daarom een klantgerichte benadering. Denk in termen en interesses waardoor het aantrekkelijk wordt voor de consument om het te lezen. Denk na over een pakkende tekst. Wie houdt er tenslotte niet van een geweldig verhaal?

Het vermogen om een ​​boeiend verhaal te maken, is een enorm (PR) pluspunt. Dit is geen toestemming om overdreven creatief te zijn. Je moet nog steeds authentiek zijn in je verhalen. Benadruk bijvoorbeeld een probleem dat je oplost, hoe je de held in iemands leven bent en de waarde die je brengt.

De focus ligt niet op een saaie factsheet met prestaties, maar op de waarde die het voor klanten toevoegt. Dezelfde klantgerichte benadering die werkt bij het maken van content werkt ook voor PR.

2: Wees responsief en bouw relaties op.

Je komt nergens met je PR-strategie als je geen mediarelaties hebt ontwikkeld. In de digitale wereld zijn relaties vaak transactie- en resultaatgericht. Niet reageren, afwijzend of irritant zijn in de ogen van maar één lid van de pers kan resulteren in een domino-effect van verbroken verbindingen.

Het is dus belangrijk om de tijd en moeite te nemen om een imago te creëren bij de media als iemand waar ze bij terecht kunnen. Iemand waar ze op kunnen bouwen. Het meest tactisch is natuurlijk om hiervoor een erkend bedrijf in te schakelen die deze banden al heeft.

3: Maak een media- of perspagina voor je website.

Indien goed onderhouden en geoptimaliseerd, is een mediapagina een PR-tool die autoriteit en geloofwaardigheid opbouwt. Je PR-mediapagina kan de thuisbasis zijn van waardevolle informatie. Om een paar voorbeelden te noemen: bedrijfsbiografieën, bedrijfsgeschiedenis, relevante feiten/statistieken en persberichten. Dit is een pagina die serieuze en geïnteresseerde bezoekers vertelt over jouw bedrijf.

Hoewel een mediapagina een geweldige PR-tool is, is het belangrijkste om te onthouden dat er één punt moet zijn voor alle informatie. Houd hier rekening mee en je pagina zal je helpen een professioneel imago uit te stralen.

4: Gast spreekt op een podcast.

Weet je wat 88 miljoen mensen vorig jaar deden? Ze luisterden naar podcasts. Past een eigen podcast niet in je content strategie? Doe dan het volgende: vraag om gastspreker te zijn bij een invloedrijke podcast binnen jouw branche. Zoek de podcasts waar je doelgroep naar luistert en waarbij jouw expertisegebieden relevant zijn. ‘Out-of-the-box’ denken is prima als gastspreker, als je het maar in lijn houdt met je algehele bedrijfsboodschap.

Wees niet zenuwachtig om contact op te nemen met podcast-hosts. Het zijn mensen die opzoek zijn naar conversatie en interactie, vooral met andere experts in de branche. Als je iets waardevols te bieden hebt, zullen ze geïnteresseerd zijn.

5: Doe rustig aan.

De laatste en misschien wel meest wijze tip voor succesvolle PR als bedrijf is om het rustig aan te doen. Rome is ook niet in één dag gebouwd. Het zal even duren voordat je het imago ontwikkelt dat je voor ogen hebt én verdient. Wees gefocust en doelgericht met je PR-strategie en kijk hoe gemakkelijk deze vijf tips voor je werken. 

Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen op het gebied van content marketing of public relations? Plan dan een consult met ons in. Stuur ons een bericht via info@nxtcontent.com of neem telefonisch contact op via 020-7657570.

Deel op Facebook... Twitter... LinkedIn... Pinterest... WhatsApp...
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Wil je meer weten?

Neem dan contact op met Remi Kuchler of Johan Konst via 020 – 7657570 of via info@nxtcontent.com. 

Meer artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze website maakt gebruik van cookies, zodat we jouw beleving kunnen verbeteren. Lees meer in ons Privacy Statement.