content marketing

75% van de marketeers doet content marketing verkeerd

Het verschil tussen content marketing en typische advertenties kan in een paar woorden worden samengevat: laten zien versus vertellen. Het is geen verrassing dat consumenten de neiging hebben traditionele advertentietactieken te negeren. Wie wil er tenslotte een merk dat hen vertelt wat ze moeten kopen?

Zelfs Hubspot bevestigd dit. Ze laten zien dat de clickthrough rate van display advertenties momenteel 0.06% is. Sommige tools zoals AdBlock en AdDetector helpen mensen zelfs om advertenties efficiënter af te breken. AdBlock groeide wereldwijd met maar liefst 41% in de laatste 12 maanden.

Maar als consumenten platte advertenties haten en zelfs tools zoeken om ze te vermijden, dan zijn marketeers er dus alles aan om deze groeiende advertentie-aversie te vermijden, toch? Dit ligt helaas anders.

De gevaarlijke waarheid achter de marketingmentaliteit.

Volgens een onderzoek geeft 75% van de marketeers aan dat product vermeldingen een vast onderdeel zijn van hun content strategieën. Ze erkennen waarschijnlijk ‘bannerblindheid’ en hebben de sprong gewaagd met content marketing. Door de online-wereld te overspoelen met content die veel reclame maakt, dragen ze bij aan content blindheid.

Consumenten zijn overspoeld met horrorverhalen over native advertising en overdreven promotionele inhoud. Als gevolg hiervan beginnen ze bepaalde merkinhoud als manipulatief en bedrieglijk te zien, terwijl veel van deze merken in werkelijkheid krachtige verhalen te vertellen hebben.

De sleutel is om eerst geweldige verhalen te vertellen door middel van storytelling. Op de tweede plaats komt het verkopen van geweldige producten. Schreeuwende verkopers hebben de neiging om consumenten af ​​te schrikken. Dus in plaats van direct voor de verkoop te gaan, concentreer je je op het opbouwen van vertrouwen, geloofwaardigheid en klantloyaliteit. Dit doe je door middel van educatieve content die echt waardevol is voor je doelgroep. Dit komt neer op de thought leader te worden binnen jouw branche.

Stel jezelf de volgende vragen voordat je een artikel of zakelijke blog publiceert:

  • Biedt deze content andere inzichten dan hoe goed mijn product of dienst is?
  • Laat dit artikel zien dat we onze spullen kennen door bruikbare tips of analyses te geven?

Als je op deze twee vragen ‘Ja’ hebt geantwoord, kun je met een gerust hart op ‘publiceren’ klikken.

Breng je expertise naar een hoger level.

Door problemen aan te pakken waarmee de doelgroep wordt geconfronteerd, plant je een zaadje waardoor potentiële klanten zich realiseren dat ze jouw product nodig hebben. Door vast te houden aan persberichten of diepgaande productbeschrijvingen, ontstaat er een barrière tussen jou en je doelgroep. Lezers zullen snel afzien als ze niet op de hoogte zijn van jouw bedrijf voordat je voor de verkoop gaat. 

B2B-consumenten zijn voortdurend op zoek naar manieren om hun bedrijf te verbeteren. Dit biedt een mooie kans voor marketeers. B2B-marketeers lijken echter constant het doel te missen… De CMO Council en NetLine hebben zelfs onderzocht hoe consumenten content van B2B-marketeers bekijken. Dit citaat zegt het al: “BtoB-kopers en influencers worden uitgeschakeld door zelfbediening, irrelevante, over-hyped en overdreven technische content.”

Te veel B2B-marketeers denken dat ze “aan content marketing doen” door gedetailleerde productbeschrijvingen te publiceren die als content zijn gemaskeerd. Of ze plaatsen een native ad in een vakpublicatie en gebruiken 80 procent van de ruimte om hun product aan de kaak te stellen. Lezers zijn niet klaar om aan verkocht te worden op het moment dat ze jouw content zien. Ze moeten eerst het probleem en de mogelijke oplossingen begrijpen.

Houd deze best practices in gedachten bij het publiceren van content in nichepublicaties of op je eigen bedrijfsblog:

Spoel niet door naar de verkoop.

Als lezers nog nooit van je bedrijf hebben gehoord of op zoek zijn naar meer informatie over een onderwerp, begin dan niet met promotionele praatjes. Door ze te betrekken via een goed geschreven artikel boordevol waardevolle inzichten, worden ze aangemoedigd om meer te leren. Er zijn tussen de 7 en 13 contactpunten nodig voordat een lead verkoop klaar is. Het starten van content met een verkoop zal er waarschijnlijk toe leiden dat lezers vluchten in plaats van te blijven om iets te leren.

Schrijf voor je doelgroep, niet voor je product.

Houd bij het schrijven en publiceren van content altijd een mentaliteit waarbij de doelgroep centraal staat. Waar zouden je lezers meer over willen weten? Welke belemmeringen komen ze tegen en hoe kun je die overwinnen? Dit zij belangrijke vragen om eerst aan jezelf te stellen.

Houd nooit op een hulpbron te zijn.

Het consequent publiceren van nuttige informatie zal lezers een reden geven om je content te bekijken. Een vaste bron worden is van cruciaal belang voor het opbouwen van een loyaal lezerspubliek en volgers. Wanneer we met klanten werken, raden we hen doorgaans aan om een ​​e-book of casestudy te maken om geïnteresseerde bezoekers de kans te bieden meer diepgaande informatie te krijgen.

Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen op het gebied van content marketing of public relations? Plan dan een consult met ons in. Stuur ons een bericht via info@nxtcontent.com of neem telefonisch contact op via 020-7657570.

Deel op Facebook... Twitter... LinkedIn... Pinterest... WhatsApp...
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Wil je meer weten?

Neem dan contact op met Remi Kuchler of Johan Konst via 020 – 7657570 of via info@nxtcontent.com. 

Meer artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze website maakt gebruik van cookies, zodat we jouw beleving kunnen verbeteren. Lees meer in ons Privacy Statement.