thought leader

Laat jouw concurrent niet de thought leader worden in de branche!

We hebben het natuurlijk al eens eerder gehad over thought leadership. Toch merken wij dat er nog onduidelijkheid heerst rondom deze belangrijke term.

Het is een tijd waarin het lijkt alsof iedereen met voldoende volgers op Twitter, LinkedIn of Instagram als thought leader kan worden beschouwd. Toch is het belangrijk om te onthouden wat authentiek thought leadership is. Denk hierbij aan hoe krachtig het kan zijn voor je merk, je bedrijf en je doelgroep. ​

Een thought leader is een branchedeskundige die zijn of haar expertise deelt met een breder publiek. Hierbij is het doel de branche als geheel op te leiden, te verbeteren en waarde toe te voegen. Thought leaders zijn mensen die zich volledig verdiepen in alles over hun industrieën. Ze begrijpen niet alleen de interne werking van hun bedrijf, maar ze kennen ook hun doelgroep en concurrenten.

Daar is meer voor nodig dan een slimme commerciële, online advertentie of enkele blogposts. Om een ​​echte thought leader in je branche te zijn, moet je een betrouwbare, boeiende hulpbron worden voor anderen in de omgeving. Het delen van kennis door middel van hoogwaardige inhoud zorgt ervoor dat je jouw doelgroep effectief bereikt, informeert en betrekt. Klinkt goed toch? Dus wat zijn de verschillende manieren om hiermee aan de slag te gaan?

Authentieke thought leadership

Mensen willen interactie met andere mensen. Dit is geen rocket science, maar bedrijven missen nog steeds het menselijke element als het gaat om content marketing. Het opbouwen van geloofwaardigheid door middel van leiderschap in de branche zorgt voor die authentieke betrokkenheid van je publiek.

Om meer te begrijpen over hoe je content marketing resultaten kunt behalen door authentieke thought leadership, volgen hier enkele best practices om een ​​authentieke thought leader te worden.

1: Begin met schrijven

Een van de meest effectieve & schaalbare manieren om thought leadership op te bouwen én je doelgroep te bereiken, is door middel van content. Dit betekent dat het belangrijk is dat om te beginnen met schrijven.

2: Wees niet overdreven promotioneel

Alleen promotionele inhoud schrijven en publiceren over je bedrijf en hoe cool je bent is niet meer van deze tijd. Van promoties zullen je lezers alleen maar afhaken. Niemand wil een pitch over je product, ook al gelooft 75 procent van de marketeers nog steeds dat dit wel zo is. Terwijl, het is gebleken dat executives meer thought leadership content consumeren. Je rol is eenvoudig: bijdragen, waarde leveren en je inzichten delen.

3: Publiceer content van hoge kwaliteit

Wij geloven dat kwaliteit één van de belangrijkste componenten is van het creëren van content voor thought leadership. Als je op de markt bent en iets koopt waarvan je later beseft dat het een zak beschimmelde appels is, zal je de volgende keer waarschijnlijk die kraam overslaan, toch? Ook al is hij nog zo aardig, je kunt geen genoegen nemen met lage kwaliteit. Hoewel je daar misschien een paar keer mee wegkomt, zullen mensen niet steeds terugkomen. Kwalitatieve content kan op verschillende manieren gedeeld worden. Bijvoorbeeld via whitepapers, zakelijke blogs of een e-book.

4: Wees consistent

Je kunt geen lezerspubliek opbouwen als je publiek niet weet wie je bent. Vertrouwensrelaties ontstaan ​​immers niet van de ene op de andere dag. Door een content marketing kalender bij te houden en consequent content te publiceren, kun je beginnen met het opbouwen van dat volgende. Echte thought leaders zitten er om nooit meer van hun troon afgegooid te worden. Ze proberen niet snel geld te verdienen of mee te doen aan elke trend; ze zijn gepassioneerd voor hun branche. Consistentie in content, sociale interacties en publicatiebijdragen communiceert authenticiteit en autoriteit.

5: Word sociaal

Dit lijkt misschien een vanzelfsprekend, maar het zal je verbazen hoeveel mensen hun profiel verwaarlozen. Je online aanwezigheid is belangrijk, dus zorg ervoor dat je LinkedIn-profiel compleet is en dat je  profielfoto op Twitter geen afbeelding is van een gekookt ei, maar een weloverwogen foto van jezelf.

Zorg ervoor dat je naast een volledig profiel ook daadwerkelijk in contact bent met je volgers. Ja, alleen al aanwezig zijn kan een groot verschil maken. Het is hard werken om je sociale volgers en je online community te laten groeien.

6: Onthoud dat de beste content van de expert komt…

…En hier bedoelen we mee: van jou! Ook dit is een van de sleutels tot het opbouwen van thought leadership als een ROI-gestuurde strategie voor je bedrijf. Je bedrijf vermenselijken betekent niets zonder je medewerkers. Als je belangrijke medewerkers hebt die niet-promotionele content van hoge kwaliteit bijdragen, laat je de gezichten achter het merk zien die mensen kunnen vertrouwen.

Hoewel het niet gemakkelijk is, is toewijding om een ​​thought leader te worden een belangrijk kenmerk bij het menselijk maken van je bedrijf. Het draagt bij aan het creëren van authentieke lange termijn relaties.

Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen op het gebied van content marketing of public relations? Plan dan een consult met ons in. Stuur ons een bericht via info@nxtcontent.com of neem telefonisch contact op via 020-7657570.

Deel op Facebook... Twitter... LinkedIn... Pinterest... WhatsApp...
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Wil je meer weten?

Neem dan contact op met Remi Kuchler of Johan Konst via 020 – 7657570 of via info@nxtcontent.com. 

Meer artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze website maakt gebruik van cookies, zodat we jouw beleving kunnen verbeteren. Lees meer in ons Privacy Statement.