tijden posten

Post jij content op verkeerde tijden? Dan loop je kansen mis.

Een veel voorkomende vraag vanuit de klant is; wat is het beste moment om mijn content te publiceren? Dit ligt aan een heleboel factoren, namelijk: het type platform, de doelgroep, de branche, het soort content en nog veel meer.

Laten we allereerst voorop stellen dat de perfecte dag/tijd om te posten op verschillende platforms niet bestaat. Een goede timing is natuurlijk belangrijk, maar het hangt af van de doelgroep die je wilt bereiken. Daarom raden wij aan om onderzoek te doen naar jouw doelgroep en de customer journey van de persona’s in beeld te brengen. Ga ook experimenteren met verschillende dagen en tijden. Zo weet je exact wanneer ze actief zijn en op welke platformen. Vergeet niet dat de kwaliteit van de inhoud en de schrijfstijl belangrijke factoren zijn in het behalen van succes bij jouw doelgroep. Hier kun je ook mee experimenteren. 

In onderstaande blog lees je resultaten van verschillende onderzoeken voor de beste tijdstippen om te publiceren op verschillende platforms.

LinkedIn

Een veel voorkomende trend als het gaat om posten op LinkedIn, zijn voornamelijk updates van nieuwe blogs op de website. Dit is ideaal om actief te blijven op LinkedIn. Wat LinkedIn betreft is er één dag die net wat beter presteert dan andere dagen, en dat is woensdag.

Als we kijken naar welke tijd dan het beste is om te posten is dat verschillend voor B2C bedrijven en B2B bedrijven. Onderzoek laat zien dat B2C bedrijven het beste kunnen posten om 12:00 uur. Rond deze tijd zijn consumenten het meest actief op LinkedIn de lunchpauze.

Voor B2B bedrijven zijn er iets meer geschikte bedrijven. Namelijk om 08:00, tussen 10:00 en 12:00, en om 18:00 uur. Blijf wel scherp. Afhankelijk van de branche zijn er ook weer andere tijden die het meest effectief zijn om iets van je te laten horen op LinkedIn.

Twitter

Twitter werkt natuurlijk net iets anders dan andere platformen. Een tweet is makkelijk verstuurd, maar toch laten resultaten zien dat je het beste kunt twitteren op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag.

Een ander aspect bij Twitter is het aantal tweets. De frequentie van tweets is erg belangrijk. Het ene artikel zegt dat 4 berichten het meest effectief is en het andere artikel 7. Kortom, wees actief op Twitter als je het gebruikt! Het beste tijdstip is tussen 13:00 en 15:00. Plaats het aantal berichten met een tussentijd van minimaal 1 uur.

Facebook

Bij Facebook is het aan te raden om de frequentie van berichten te zetten op maximaal 1 bericht per twee dagen. Woensdag is over het algemeen de beste dag om te posten. Pas op dat je geen berichten in het weekend plaatst. Die berichten doen het over het algemeen minder goed.

Wat betreft tijd is het slim om tussen 13:00 en 15:00 te posten. Deze tijden hebben de hoogste click through rate.

Instagram

We weten natuurlijk dat Instagram zoals veel platformen met een algoritme werkt. Een tijdstip is hier dus relatief ‘onbelangrijk’. Het algoritme werkt niet chronologisch.  Maar je wilt natuurlijk ook niet dat je post ondergesneeuwd raakt door andere berichten in de nieuws feed van je volgers. Sommige mensen volgen wel duizend accounts, dus een slimme timing kan wel helpen.

De meeste toewijding is van dinsdag tot en met vrijdag tussen 10:00 en 15:00 uur. Donderdag schijnt de beste dag te zijn om te posten en zondag het slechtst.

Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen op het gebied van content marketing of public relations? Plan dan een consult met ons in. Stuur ons een bericht via info@nxtcontent.com of neem telefonisch contact op via 020-7657570.

Deel op Facebook... Twitter... LinkedIn... Pinterest... WhatsApp...
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Wil je meer weten?

Neem dan contact op met Remi Kuchler of Johan Konst via 020 – 7657570 of via info@nxtcontent.com. 

Meer artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze website maakt gebruik van cookies, zodat we jouw beleving kunnen verbeteren. Lees meer in ons Privacy Statement.