content

Maak jij nog geen gebruik van deze content vormen? Dan loop je omzet mis

Vaak is het zo dat men moeite heeft met inspiratie vinden voor hun marketing. Dat is zonde, want je kan je marketing enorm versterken door het delen van content. Sterker nog, je kan een heleboel omzet mislopen. Daarom heb ik een overzicht gemaakt met verschillende soorten content die je in je content marketingkalender kan gebruiken. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je ze allemaal probeert, maar het kan een goede manier zijn om je wat meer ideeën te geven.

Wij hebben een lijst gemaakt van de 33 meest belangrijke soorten content.

De meest essentiële soorten content

1: Artikelen

Je hebt waarschijnlijk bedrijfsnieuws, productaankondigingen en een heleboel andere verhalen die het verdienen om verteld te worden. Zoals een traditionele krant of tijdschrift artikelen publiceert, kun jij dat ook.

Zoals Joe Pulizzi, de peetvader van contentmarketing graag zegt, zijn bedrijven nu uitgevers. Het is dus volkomen acceptabel voor marketeers om ideeën te lenen uit de traditionele uitgeverswereld om hun publiek beter te betrekken.

2: Podcasts

Terwijl podcasts steeds populairder wordt, is er ook veel gelegenheid om woorden om te zetten in audio content. Mensen vinden het vaak leuk om naar content te luisteren wanneer ze in de auto of in het openbaar vervoer zitten naar hun werk. Maak hier dus gebruik van!

3: Blogs

Blogs kunnen veel verschillende formaten aannemen om potentiële klanten te informeren. Zakelijke blogs zijn meestal minstens 500 woorden lang en helpen je publiek om zelf een probleem op te lossen. Waardoor het bedrijf gezien zal worden als de thought leader binnen de branche.

Studies hebben uitgewezen dat degenen die regelmatig bloggen de meeste kans hebben om hun doelen te bereiken.

4: Casestudy

Een casestudy deelt het succesverhaal van een klant bij het gebruik van je product of dienst. Deze kunnen meerdere verschillende indelingen aannemen zoals video en tekst. Dit is een robuuste getuigenis die potentiële klanten aanmoedigt om je bedrijf te overwegen bij het oplossen van vergelijkbare uitdagingen.

5: E-books

E-books zijn een uitstekende manier om lange content op te splitsen in verteerbare hoofdstukken. Een gemakkelijke manier om een ​​e-book te starten, is door bestaande blog berichten te selecteren die logisch samenvloeien om je bestaande content opnieuw te gebruiken.

6: Email marketing

Email marketing is een van de meest effectieve manieren om consistent je publiek te bereiken. Daarbij is het belangrijk om waardevolle content te sturen naar je mailing lijst. Anders kan dit averechts werken bij je lezers.

7: Infographics

Infographics leveren onderzoek in een gemakkelijk te begrijpen, visuele lay-out. Omdat ze meestal lang en smal zijn, zijn ze het meest gedeelde type content. Vooral omdat ze van nature zijn geoptimaliseerd voor andere sociale media platforms.

8: Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven delen content rond on thema of recente evenementen die plaatsvinden / op komst zijn in je bedrijf. Hierbij is het belangrijk om een ​​hoop waarde aan je publiek te leveren in één stuk inhoud. Nieuwsbrieven zijn tegenwoordig super populair.

9: Foto’s

Goede content met een slecht opmaak is nog steeds een slechte content. Soms is het nodig dat je fotoshoots plant om je eigen visuele content te creëren. Dit maakt meer impact bij de klant.

10: Promoties

Speciale promoties kunnen veel bereiken in de wereld van marketing. Een idee is bijvoorbeeld om een promotie te plannen rondom een evenement in de branche, een feestdag of een seizoen.

11: Sociale campagnes

Wat nou als je in plaats van eenmalig een post delen op social media, je een plan maakt voor 10, 20 of zelfs 30 posts? Je zal meer interactie krijgen. Zeker als je in je campagne je website of blog deelt zal je meer verkeer krijgen.

12: Video’s

Voor marketingdoeleinden zijn video’s geweldig om de bedrijfscultuur of achter de schermen te laten zien. Productdemo’s, serviceoverzichten, productadvertenties, testimonials van klanten, casestudy’s, entertainment, educatie, over ons, en nog veel meer.

13: Webinars

Je kunt webinars een beetje zien als een informatieve klas. Je selecteert een specifieke tijd en dag, promoot het evenement bij je publiek en organiseert de webinar meestal met spreekpunten.

14: Website content

Denk aan traditionele webpagina content. Sommige mensen noemen dit brochure content. Het soort dat iets dieper in de trechter zit en bestaat om je potentiële klanten te leren hoe je product of dienst uitdagingen oplost. Dit kunnen ook productpagina’s voor e-commerce zijn en daarbuiten.

Enkele jaren geleden ontdekte Google’s Zero Moment Of Truth onderzoek dat de meeste mensen waarschijnlijk 9,4 stukjes content onderzoeken voordat ze een aankoopbeslissing nemen. Waardoor dit soort content buitengewoon krachtig is voor het beïnvloeden van de verkoop.

15: Whitepapers

Whitepapers beschrijven vaak de voordelen die een potentiële klant zal krijgen wanneer ze een specifiek product of dienst van je bedrijf gebruiken. Deze worden meestal dieper in de trechter gebruikt om een ​​prospect aan te moedigen een aankoopbeslissing te nemen.

Toepasbaar op ieder type content

16: Gasten

“Gast” in marketingterminologie, is wanneer je door gasten gemaakte inhoud accepteert, publiceert en deelt. Een veel voorkomende vorm hiervan is gastbloggen, hoewel je deze tactiek ook buiten je blog zou kunnen verfraaien. Dit is ook erg goed voor je linkbuilding.

17: Samenwerkingen

Net als bij guesting, is dit wanneer je samenwerkt met een ander persoon of bedrijf om samen content te creëren. Op deze manier maak je gebruik van externe kennis en vaardigheden om geweldige content te creëren en tegelijkertijd een groter publiek te bereiken.

18: Interviews

De content van een interview is vergelijkbaar met een Q&A iemand een expert ondervraagt. Interview formaten werken goed voor podcasts, video’s en zelfs blogs. Het proces is meestal heel eenvoudig voor zowel host als expert, waardoor het een geweldige vorm van gezamenlijke content is. Bovendien geef je als host je publiek toegang tot nieuwe inzichten terwijl je ook een duik neemt in het publiek van de expert.

19: Q&A’s

Vragen en antwoorden zijn altijd een effectieve vorm van content geweest. Vraag je doelgroep welke vragen ze hebben en maak vervolgens content die het antwoord geeft.

20: Quotes

Quotes zijn motiverende / inspirerende / vermakelijke / educatieve zinnen. Ze zijn een krachtige manier om de betrokkenheid op sociale media te vergroten.

21: Testimonials

Een testimonial is een citaat. Deze komen rechtstreeks uit je klantenbestand en gaan over een product of dienst. Deze werken wonderen als sociaal bewijs op de landingspagina van je website. Hier is het doel om nieuwe potentiële klanten te krijgen.

22: Bedrijfsnieuws

Je bedrijf is constant aan het groeien om je klanten nog beter van dienst te zijn. Elke verbetering is het waard om gedeeld te worden met je publiek. Dit kan op verschillende manieren gedaan worden.

23: Product aankondigingen

Product aankondigingen gaan over wat er nieuw is op het gebied van product verbeteringen. Dus niet per se nieuws, maar echt over het product of de dienst zelf.

24: Vergelijkingen

Zijn er concurrerende producten in je branche? De kans is groot dat je klant het waardeert als je je expertise deelt om te vertellen welke het beste is. Hierbij vergelijk je jezelf met je concurrent.

25: Wedstrijden

Wedstrijden zijn meestal in de vorm van “meld je aan om te winnen”. Je kunt je publiek vragen om iets te doen of te laten zien. Dit is een geweldige manier om iets terug te geven aan je publiek en de interactie te behouden.

26: SEO

Je kunt vele vormen van content optimaliseren om je publiek te helpen vinden wat je publiceert via zoekmachines. Daarom is het erg belangrijk dat al je content SEO proof is.

Soorten print 

27: Tijdschriften

Tijdschriften en vakbladen zijn een goede manier om je specifieke doelgroep te bereiken. Let wel op, de meest geconsumeerde content is wel online. Dit kan natuurlijke ook een online vakblad zijn.

28: Flyers/Brochures

Denk aan lokale bedrijven met fysieke kantoren. Deze marketing materialen zijn essentieel om aan je klanten mee te geven wanneer ze de deur uitlopen.

29: Kranten

In een krant komen te staan met veel lezers, is natuurlijk altijd goede publiciteit.

Betaalde content

30: LinkedIn/Facebook/Instagram advertenties

Advertenties op deze platformen, voornamelijk LinkedIn advertenties zijn een goede manier om je doelgroep te bereiken. Je kan je publiek zo specifiek maken als je zelf wilt.

31: AdWords

Bij betaalde zoekresultaten worden je resultaten bovenaan de eerste pagina van Google geplaatst. Dit word ook wel SEA genoemd. Het is handig voor het targeten van synoniemen die je publiek gebruikt om de producten of services te vinden die je aanbiedt. Vooral handig als je niet organisch rangschikt voor die zoekwoorden.

32: Native Advertising / Gesponsorde Content

Dit is wanneer je een publicatie betaalt om een ​​stuk content dat je hebt gemaakt te plaatsen. Het is populair bij tijdschrift achtige publicaties. Je zult ook veel succesvolle blogs zien die gastberichten plaatsen als gesponsorde content.

33: Remarketing

Stel je voor dat je de landingspagina van een website bezoekt over koffiebonen, maar je hebt niets gekocht. Je gaat naar een andere website, en ziet een advertentie van de website waar je eerder was over koffiebonen. Dat is de kracht van remarketing.

Nu je een idee hebt van alle soorten content die er is, zie je misschien wel nieuwe kansen. Toch kan content creatie overweldigend zijn.

Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen op het gebied van content marketing of public relations? Plan dan een consult met ons in. Stuur ons een bericht via info@nxtcontent.com of neem telefonisch contact op via 020-7657570.

Deel op Facebook... Twitter... LinkedIn... Pinterest... WhatsApp...
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Wil je meer weten?

Neem dan contact op met Remi Kuchler of Johan Konst via 020 – 7657570 of via info@nxtcontent.com. 

Meer artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze website maakt gebruik van cookies, zodat we jouw beleving kunnen verbeteren. Lees meer in ons Privacy Statement.