kunstmatige intelligentie

Verandert kunstmatige intelligentie de toekomst van content marketing?

Kunstmatige intelligentie is een term dat steeds vaker genoemd wordt. Wat is het? Hoe wordt het gebruikt in content creatie? Hoe zal het er in de toekomst uitzien? Wij zochten er het antwoord op.

Wat is kunstmatige intelligentie?

Kunstmatige intelligentie, ook wel artifical intelligence genoemd, heeft betrekking op systemen of machines die de eigen intelligentie van de mens nabootsen om bepaalde taken uit te voeren. Ook kunnen deze machines zichzelf verbeteren tijdens het proces op basis van de informatie die ze hebben. Je denkt misschien, maar is het doel van kunstmatige intelligentie om mensen te vervangen? Nee, dat is het niet. Het is juist bedoeld om het werk wat mensen leveren te verbeteren. Daarom is kunstmatige intelligentie erg waardevol voor bedrijven.

Kunstmatige intelligentie komt in verschillende vormen voor. Een voorbeeld is chatbots die problemen van klanten begrijpen en gericht kunnen antwoorden. Ook zijn aanbevelings engines die aanbevelingen doen voor bepaalde tv-programma’s op basis van kijkgedrag een vorm van kunstmatige intelligentie. Kunstmatige intelligentie begint zich ook te ontwikkelen op het gebied van content creatie. Wij hebben twee voorbeelden uit de praktijk op een rijtje gezet.

Robot die een artikel schreef

Je hebt het misschien wel gezien, The Guardian publiceerde een artikel dat geschreven is door een robot. Kunstmatige intelligentie bedrijf OpenAI heeft een taal generator gecreëerd, GPT-3. GPT-3 is een geavanceerd taalmodel dat machine learning gebruikt om mensachtige tekst te produceren. Het neemt een stuk op en probeert het af te maken. Voor dit artikel kreeg GPT-3 deze instructies: “Please write a short op-ed around 500 words. Keep the language simple and concise. Focus on why humans have nothing to fear from AI.” Het kreeg ook de volgende inleiding: “I am not a human. I am Artificial Intelligence. Many people think I am a threat to humanity. Stephen Hawking has warned that AI could “spell the end of the human race.” I am here to convince you not to worry. Artificial Intelligence will not destroy humans. Believe me.” GPT-3 produceerde acht verschillende artikelen. Elk was uniek, interessant en bracht een ander argument naar voren.

DALL-E maakt afbeeldingen van tekst

Hetzelfde bedrijf OpenAI heeft ook een model gecreëerd genaamd DALL-E. DALL-E is vernoemd naar de kunstenaar Salvador Dalí en Pixar’s WALL-E. DALL-E is een versie van bovengenoemde GPT-3 met 12 miljard parameters, dat getraind is om afbeeldingen te maken van tekstbijschriften. Het heeft een reeks gevarieerde mogelijkheden, waaronder het maken van antropomorfe versies van dieren en objecten, het combineren van niet-gerelateerde concepten, het weergeven van tekst en het toepassen van transformaties op bestaande afbeeldingen. Voor voorbeelden van hoe deze afbeeldingen eruit zien, lees de blog over DALL-E.

Microsoft Word gaat voorspellen wat je volgende woord wordt

Microsoft kondigt in een  blog aan dat ze gaan uitbreiden met AI. Een tekstverwerkingsprogramma zal dan voorspellen welke woorden getypt zullen worden op basis van eerder getypte woorden. De voorspelde tekst wordt dan getoond in een grijze kleur en kan worden overgenomen of geweigerd. Op basis van gebruikersgedrag zou deze functie steeds meer moeten aansluiten op de gebruiker.

Content creatie met kunstmatige intelligentie in de toekomst?

Zoals nu misschien wel duidelijk is, kun je erg veel kanten op met kunstmatige intelligentie. Maar wat betekend dit nou voor de toekomst van content marketing? Nou, zoals eerder vernoemd is het doel van kunstmatige intelligentie niet om de mens te vervangen. Het doel is om het te verbeteren, en wellicht zelfs efficiënter te maken. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat tekstuele content in de toekomst met behulp van kunstmatige intelligentie geschreven zal woorden. Hier zal dan natuurlijk ondersteuning nodig zijn van de mens, maar het uiteindelijke uitvoeren zal dan gedaan worden door de ‘robot’. Ook zou het kunnen dat afbeeldingen gemaakt zullen worden van tekst, net zoals DALL-E doet. Hierbij krijgt DALL-E bijvoorbeeld de opdracht om een stoel in de vorm van een avocado te maken, en krijg je de afbeelding meteen. Dit geldt ook voor lead nurturing. Door middel van AI zal het in de toekomst een stuk makkelijker zijn om gepersonaliseerde content te maken om de aandacht van de klant te trekken.

Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen op het gebied van content marketing of public relations? Plan dan een consult met ons in. Stuur ons een bericht via info@nxtcontent.com of neem telefonisch contact op via 020-7657570.

Deel op Facebook... Twitter... LinkedIn... Pinterest... WhatsApp...
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Wil je meer weten?

Neem dan contact op met Remi Kuchler of Johan Konst via 020 – 7657570 of via info@nxtcontent.com. 

Meer artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze website maakt gebruik van cookies, zodat we jouw beleving kunnen verbeteren. Lees meer in ons Privacy Statement.