de foto laat zien hoe een e-book eruit ziet

5 redenen waarom je als bedrijf een gratis zakelijke e-book zou weggeven

Je vraagt je misschien wel eens af, waarom zou je als bedrijf een gratis e-book weggeven? Of, wat is nou echt het nut ervan? Dat is toch gratis kennis wat je weggeeft aan de klant? Het lijkt misschien niet zo slim, maar toch is dat het wel. Wij hebben 5 redenen op een rijtje gezet waarom dit wel slim is om te doen als bedrijf.

Gratis e-book weggeven? Waarom?

1: De klant krijgt een voorproefje

Door een e-book uit te brengen krijgt de klant een klein voorproefje van waar je bedrijf nou echt om draait. Denk hierbij aan de visie van het bedrijf, de manier hoe je te werk gaat en wat het bedrijf nou écht kenmerkt. Zo kan de klant alvast zien wat het bedrijf te bieden heeft.

2: Positioneer jezelf als autoriteit

Door het delen van kennis, word het bedrijf gezien als expert op het gebied van de content in de e-book. Het is dus cruciaal om de content in de e-book zo goed mogelijk neer te zetten. Dit zal ervoor zorgen dat het bedrijf als autoriteit gezien zal woorden door de ogen van de klant.

3: Je vergroot de vindbaarheid van het bedrijf

Extra content op je website betekend meer vindbaarheid. Door het delen van extra kennis op de website wordt de aandacht van potentiële klanten getrokken. Wellicht dat dit ook leidt tot nieuwe klanten.

4: Loyaal publiek & vertrouwen

Wanneer het publiek gratis iets ontvangt van waarde, ontstaat er onbewust loyaliteit en kan het een potentiële klant worden. Let op, het is dus wel belangrijk dat de e-book toegevoegde waarde biedt voor het publiek. Bovendien, biedt een e-book transparantie en dit wekt vaak vertrouwen bij potentiële klanten.

5: Meer potentiële sales

Door de vergrootte vindbaarheid van het bedrijf, bereik je mensen die je anders misschien nooit zou treffen. Dus uiteindelijk haal je een nieuwe klant binnen die je zonder e-book of blog misschien nooit had bereikt.

Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen op het gebied van content marketing of public relations? Plan dan een consult met ons in. Stuur ons een bericht via info@nxtcontent.com of neem telefonisch contact op via 020-7657570.

Deel op Facebook... Twitter... LinkedIn... Pinterest... WhatsApp...
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Wil je meer weten?

Neem dan contact op met Remi Kuchler of Johan Konst via 020 – 7657570 of via info@nxtcontent.com. 

Meer artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze website maakt gebruik van cookies, zodat we jouw beleving kunnen verbeteren. Lees meer in ons Privacy Statement.