Content laten schrijven door een Geest

Niet alle gepersonaliseerde content in B2B-marketing hoeft natuurlijk door jezelf geschreven te worden. In de B2B-wereld is het heel normaal om gebruik te maken van ghostwriting. Het is dan ook geen schokkend nieuws dat veel experts in whitepapers, blogs en artikelen deze zelf niet geschreven hebben. Vaak hebben deze experts namelijk wel de kennis in huis, maar vaak geen creatieve pen. Daarnaast is het ook vaak lastig om tijd vrij te maken om kennis te delen. Toch is het voor je thought leadership belangrijk om op regelmatige basis je kennis en kunde te delen. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat jouw (potentiële) klant zich aan jouw merk en organisatie gaat binden.

Ghostwriting bestaat al heel lang. Vroeger werd het voornamelijk ingezet door policitie en beroemdheden. Sterker nog, 25% van de non-fictie boeken uit de New York Times bestseller list is geschreven door ghostwriters. Tegenwoordig gebruikt men het ook binnen organisaties om de kennis van een expert te delen.

Tijdsbesparing door ghostwriting

Ghostwriting is dan ook de perfecte en geaccepteerde manier om toch je kennis te delen. Daarnaast is het ook efficiënt voor experts die wat te vertellen hebben, maar hier niet de tijd voor vinden. Denk er maar eens over na. Heeft de CEO van een groot bedrijf echt de tijd om zich bezig te houden met het schrijven van actuele content? Of moet iemand van sales zich bezig houden met het schrijven van artikelen, of moet hij direct bezig zijn met zijn klanten? Het mes snijdt op deze manier aan twee kanten. Door middel van een telefonisch interview kost het namelijk ook maar een paar minuten van zijn of haar tijd. 

Door dit in te plannen op de momenten dat je onderweg bent, aan het wachten bent op een afspraak of tijdens je de lunch zal je hier weinig extra tijd aan kwijt zijn. Zo kan je de toch al zo kostbare tijd gewoon inzetten om jouw business draaiende te houden! 

Het voorkomen van jargon door inzetten ghostwriting

Een tweede punt wat vaak terug komt in zelf geschreven teksten is het gebruik van jargon. Vaak kunnen experts op hun eigen enthousiaste manier heel goed vertellen waar hun organisatie oplossingen voor kan bieden. En daarnaast hoe dit gerealiseerd kan worden. Vakidioten onder elkaar kunnen elkaar verstaan, maar dit verandert zodra er een buitenstaander bij komt kijken. Dit is op zich niet erg, maar wel als deze buitenstaander een (potentiële) klant is. De lezer wil namelijk begrijpen wat de expertise voor zijn bedrijf of organisatie kan betekenen. Het is belangrijk voor de doelgroep om te begrijpen waar de schrijver het over heeft. Het inschakelen van een derde partij kan hiervoor een goede oplossing zijn. Het zorgt er namelijk voor dat de tekst is geschreven richting de doelgroep toe. Het is dan zelfs mogelijk om het jargon van de doelgroep zelf te gebruiken! Op deze manier laat je zien dat jij de taal van de doelgroep spreekt!

Gepersonaliseerde content

Als laatste punt kan het verstandig zijn om ghostwriting in te zetten wanneer het om doelgroep specifieke content creatie gaat. Zeker wanneer dit om verschillende doelgroepen gaat. Wat speelt er in de branche en hoe kan de boodschap van de expert hierop inspringen. Ook als marketeer is het af en toe lastig om de juiste snaar te raken. De content creator kan op deze manier de zorg dragen dat bepaalde belangrijke punten naar voren komen. Zo blijf je top of mind voor de lezer en natuurlijk jouw (potentiële) klant.  

Kortom, het loont zeker om gebruik te maken van ghostwriting. Op deze manier kan de expert gewoon doen waar die goed in is en kan hij of zij toch zijn expertise delen.  

Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen op het gebied van content marketing of public relations? Plan dan een consult met ons in. Stuur ons een bericht via info@nxtcontent.com of neem telefonisch contact op via 020-7657570.

Deel op Facebook... Twitter... LinkedIn... Pinterest... WhatsApp...
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Wil je meer weten?

Neem dan contact op met Remi Kuchler of Johan Konst via 020 – 7657570 of via info@nxtcontent.com. 

Meer artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze website maakt gebruik van cookies, zodat we jouw beleving kunnen verbeteren. Lees meer in ons Privacy Statement.