Hoe maak je een goede zakelijke content marketing kalender?

Wanneer je op lange termijn goed vindbaar wil blijven voor jouw doelgroep, is het verstandig om veel en relevant te bloggen. Steeds meer B2B-organisaties zien hier van de vele voordelen. Om het beste uit je content marketing strategie te halen, is het verstandig om met een content kalender te werken. Dit voorkomt ook dat je met verouderde content werkt of geen inspiratie hebt voor te schrijven content.

Wanneer je jouw zakelijke organisatie wil laten groeien, is het noodzakelijk een goede online marketing strategie neer te zetten. Veel potentiële zakelijke klanten zullen namelijk eerst op jouw website research gaan doen. Het maken van een contentkalender voorkomt ook dat het creëren van content steeds op de tweede plaats komt. En op de lange termijn gaat dit je gewoon klanten kosten.

Wat is een content Marketing kalender?

Eigenlijk zegt de titel al voldoende. Met een content kalender heb je overzicht van de te creëren content voor een bepaalde periode. Dit biedt namelijk ook een houvast voor jouw organisatie en geeft ook inzicht in budget. Het kan erg handig en effectief zijn om te werken met een content kalender. Houd er echter ook rekening mee dat het veel tijd en moeite kost om dit in elkaar te zetten.

Content marketing kalender essentieel voor lead generatie

Wanneer je content marketing wil inzetten om meer zakelijke leads te generen, moet je op regelmatige basis relevante content creëren. Ook is dit een lang traject. Het liefst wil je namelijk (afhankelijk van de grootte van je bedrijf) zoveel mogelijk blogposts creëren. Het is belangrijk dat je kwalitatieve content op het juiste moment voor jouw doelgroepen creëert. Je moet hierdoor stilstaan bij wat er speelt bij jouw doelgroepen en binnen jouw organisatie.

Probeer niet een jarenplan uit te stippelen voor een content marketing kalender. Hou in je achterhoofd dat het relevant en actueel moet zijn. Stel ook vast wie er verantwoordelijk is per te maken artikel en verdeel taken. Schakel eventueel een contentbureau in die je hiermee kan ondersteunen.

Welke programma’s moet ik gebruiken?

Je kan het zo gek maken als je zelf wil. Zo kan je op een whiteboard te planning zetten, maar kan je ook gebruik maken van Excel of Spreadsheet in Google Docs. Daarnaast zijn er specifieke content softwareprogramma’s waarvan je gebruik van kan maken, zoals Monday.

Werk met een kwartaalplan

Het is niet nodig om erg in de toekomst te werken in je content kalender. Vaak is 3 maanden wel genoeg, zo blijft het ook overzichtelijk. Plan ook een evaluatiemoment in voor de te maken content. Welke artikelen slaan aan en welke niet? Bespreek met elkaar de  resultaten en kijk wat beter kan. Als laatste is het ook verstandig om flexibel te zijn! Wanneer er iets gebeurt in de markt, wees hier snel bij en maak hier een artikel over! Dit is erg goed voor wanneer je als thought leader naar voren wil komen richting jouw doelgroep.

Speel in op actualiteit

Als je moeite hebt met het vinden van de juiste onderwerpen, kan het helpen om eens te kijken naar een issuekalender. Hier kan je vinden wat door het jaar heen interessante dagen, weken of maanden zijn. Zo heb je bijvoorbeeld een cyber security maand vanuit de Europese Unie, maar ook de dag van de Ondernemer vanuit MKB Nederland. Dit soort periode’s zijn ideaal om aan te halen in jouw blogspost. Het is namelijk actueel en gaat ook worden opgepakt in de media. Zo weet je op voorhand al wat er gaat gebeuren!

Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen op het gebied van content marketing of public relations? Plan dan een consult met ons in. Stuur ons een bericht via info@nxtcontent.com of neem telefonisch contact op via 020-7657570.

Deel op Facebook... Twitter... LinkedIn... Pinterest... WhatsApp...
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Wil je meer weten?

Neem dan contact op met Remi Kuchler of Johan Konst via 020 – 7657570 of via info@nxtcontent.com. 

Meer artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze website maakt gebruik van cookies, zodat we jouw beleving kunnen verbeteren. Lees meer in ons Privacy Statement.