Hoe maak je een krachtig klantverhaal?

Voor B2B-organisaties is het altijd een uitdaging om hun klantverhaal op de doelgroep over te brengen. Eén van de manieren om dit te doen is door dit niet zelf te doen. Maar om juist jouw klant te laten vertellen hoe jij andere organisaties kan ondersteunen met jouw product of dienst. Iets wat vaak terugkomt in zakelijke content is dat het vaak erg over de organisatie zelf gaat in plaats van de klant. Wij van WC-eend adviseren WC-eend. Probeer dit uit de weg te gaan! Lees hieronder hoe je een stevige basis legt voor een klant succesverhaal. 

Zoek de juiste klant

Het is vaak lastig om de juiste klant te vinden voor je customer case. Hoe kies je de juiste klant voor een goed klantverhaal? Het is belangrijk een representatieve klant te interviewen in de doelgroep die je wilt bereiken. Iemand waarmee de lezer zich gemakkelijk kan identificeren. Dit kan bijvoorbeeld een groot corporate bedrijf zijn waarmee je zaken doet. Of juist een kleinere organisatie of startup die jij met jouw dienst of product hebt helpen groeien. Daarnaast kan het ook verstandig zijn om gebruik te maken van regionale marketing, wanneer je wilt groeien in een bepaalde regio. Schuif een zogenaamde local hero naar voren in het klantverhaal. Hierdoor kunnen andere organisaties in de regio zich hiermee makkelijker identificeren. 

Kijk bijvoorbeeld hier hoe een bedrijf als Facebook dit doet.

Zoek een probleem van je doelgroep

Probeer in het eerste gedeelte van het klantverhaal de focus te leggen op het probleem van de klant. Waar loopt de klant tegenaan? Dit is veruit het belangrijkste gedeelte van een succesvolle case study. Je wilt in het verhaal richting de lezer een probleem behandelen waar veel van je klanten tegen aan lopen, zodat de lezer zich kan identificeren met jouw klant. Wellicht ziet iemand van de salesafdeling een probleem in de markt waardoor klanten bij jou kopen. Of durf brutaal je klant te vragen welk probleem jij voor hem of haar oplost. Hierdoor verplaats je je goed in de informatiebehoefte waar de lezer (en dus jouw potentiële klant) naar snakt.

Presenteer de oplossing

In het laatste deel van de case study kan je jouw oplossing presenteren. Doormiddel van statistiek kan je dit een extra lading geven, wat heeft jouw oplossing de klant nou effectief opgeleverd? En hoe heeft jouw product of dienst de klant geholpen in de organisatie, is het probleem nu opgelost? Probeer wel weg te blijven met jezelf te verkopen, maar vergeet niet een Call-to-Action of een contactpersoon te vermelden. Zo kan een lezer met een vergelijkbaar probleem direct contact opnemen met jouw organisatie en dat is uiteindelijk je doel!

Als laatste samenvattende tip; probeer dus zoveel mogelijk in de schoenen van de klant te staan en praat niet te veel over jezelf!  Laat jouw organisatie als expert naar voren komen. Dit bevordert ook jouw status van thought leader.

Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen op het gebied van content marketing of public relations? Plan dan een consult met ons in. Stuur ons een bericht via info@nxtcontent.com of neem telefonisch contact op via 020-7657570. 

Deel op Facebook... Twitter... LinkedIn... Pinterest... WhatsApp...
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Wil je meer weten?

Neem dan contact op met Remi Kuchler of Johan Konst via 020 – 7657570 of via info@nxtcontent.com. 

Meer artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze website maakt gebruik van cookies, zodat we jouw beleving kunnen verbeteren. Lees meer in ons Privacy Statement.