Hoe krijg je door Content Marketing meer gekwalificeerde leads?

Misschien realiseer je het niet altijd, maar de kennis en ervaring van binnen de organisatie kan je veel zakelijke klanten opleveren. Maar hoe zorg je ervoor dat je deze kennis en ervaring overbrengt naar jouw potentiële klanten? Dit kan door middel van contentmarketing!

In de huidige B2B-markt kom je bijna niet meer om content marketing heen. Deze twee zijn aan elkaar verbonden als appeltaart en slagroom. Jouw zakelijke doelgroep is op zoek naar zakelijke informatie over jouw product of dienst en is op zoek naar waardevolle content. Dit is jouw kans om de klant aan jouw merk te binden en uiteindelijk ook te converteren naar concrete leads! Zorg er dus voor dat jouw klant zich in kan lezen op jouw website. Ook zijn er meer dan 20 content manieren om dit in te zetten.

Wat levert contentmarketing mij op?

Wanneer het gaat om content creatie voor de zakelijke markt, is het het goed om te weten dat content marketing iets is voor de lange termijn. In tegenstelling tot veel andere marketingstrategieën, is de content namelijk altijd online vindbaar, en ook al is het artikel misschien 10 jaar oud, het is nog steeds relevant. Hierdoor zal je zelfs na jaren nog steeds leads generen van een white paper of blogpost die je lang geleden hebt geplaats. Hoe fijn is dat!

De kunst van content creatie is om dit voor de zakelijke markt zo tijdloos mogelijk maken. Neem als voorbeeld dat je als organisatie koffie verkoopt aan de zakelijke markt, bijvoorbeeld kapperszaken. Wanneer je een artikel gaat maken over geschikte koffiemachines, zal dit artikel je jaren later nog steeds via zoekmachineoptimalisatie klanten opleveren wanneer kapperszaken hiernaar gaan zoeken en zich willen inlezen. Zorg er dan wel voor dat het artikel zo mogelijk tijdloos is en nog makkelijk 10 jaar meegaat. Neem dit altijd mee wanneer je de content gaat schrijven richting je doelgroep.

Eigenlijk is er geen reden om niet content marketing in te zetten in je online marketing strategie. Het enige waar organisaties vaak tegenaanlopen, is dat het vaak niet ‘direct leads’ gaat opleveren. Probeer hier ook in je strategie rekening mee te houden en maak een stappenplan voor 12 maanden. Het gebruik van een zakelijke contentkalender kan hiermee helpen. Het is het begin van een contentmarketingstrategie!

Content Marketing is het toverwoord bij zoekmachineoptimalisatie

Wanneer jij een vraag hebt, ga je dat natuurlijk opzoeken op Google. Hierin je bent niet de enige, want dit doen jouw klanten namelijk ook! Ze zijn op zoek naar antwoorden via zoekmachines over problemen waar ze tegenaan lopen. Wie het beste antwoord heeft op de vragen, zal vanzelfsprekend het hoogst in Google komen te staan. Zorg ervoor dat je in kaart brengt wie je doelgroep is en waarom zakelijke inkopers naar jou toekomen.

Jouw website is namelijk voor veel inkopers de belangrijkste informatiebron voordat ze iets bij jou gaan aanschaffen. Dit maakt content marketing ook essentieel voor zakelijke lead generatie. Door hier slim op in te spelen met landing pages en formulieren voor het achterhalen van contactgegevens, zet je een goede basis als het gaat om lead generatie. Denk ook bijvoorbeeld aan het inzetten van een whitepaper.

Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen op het gebied van content marketing of public relations? Plan dan een consult met ons in. Stuur ons een bericht via info@nxtcontent.com of neem telefonisch contact op via 020-7657570.

Deel op Facebook... Twitter... LinkedIn... Pinterest... WhatsApp...
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Wil je meer weten?

Neem dan contact op met Remi Kuchler of Johan Konst via 020 – 7657570 of via info@nxtcontent.com. 

Meer artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze website maakt gebruik van cookies, zodat we jouw beleving kunnen verbeteren. Lees meer in ons Privacy Statement.