Hoe zorgt Thought Leadership voor meer zakelijke klanten?

Wanneer je een autoriteit bent, zowel als individu of als organisatie, noemt men dit (om even met Engelse termen te gaan gooien) een thought leader. Hierdoor ben je de partij met de kennis en kunde op een gespecialiseerd gebied en ga je door jouw expertise hier zakelijk gezien voor worden beloond. Binnen je marketingstrategie is het extreem waardevol om gebruik te maken van thought leadership. Maar hoe zorg je hiervoor en wat levert het op? 

Door kennisleider te zijn in jouw branche, komen klanten automatisch naar jou toe. Jouw klant denkt als het ware ‘ik heb er geen verstand van, maar hij zal het wel weten gezien zijn kennis en expertise’. Voorbeelden van absolute grootmachten in hun branche zijn bijvoorbeeld Steve Jobs van Apple en Bill Gates van Microsoft, de thought leaders van het begin van deze eeuw. Is het je nooit opgevallen dat bijvoorbeeld Apple extreem veel producten verkoopt, maar bijna niet online adverteert? Maar hoe zet je de Thought Leadership strategie nou in voor jouw organisatie als het gaat om B2B? 

Presenteer jezelf als autoriteit!

Het is belangrijk om te weten dat het niet per se om de persoon gaat, maar meer over de boodschap van de organisatie. Jouw organisatie moet proberen een autoriteit te worden op bepaalde kennisgebieden en deze kennis overbrengen naar jouw potentiële zakelijke klanten. Wanneer zij met een probleem zitten, moet jij degene zijn in je branche waar ze naar toe gaan met vragen.

Dit realiseer je door je als kennishouder te presenteren. Door het inzetten van content marketing geef je jouw kennis en ervaring gratis weg aan je klanten. Je stuurt de medewerkers binnen jouw organisatie aan op het delen van aanwezige kennis aan de buitenwereld. Hierdoor straal je autoriteit uit waar klanten en stakeholders daadwerkelijk mee geholpen zijn, want zij zijn op zoek naar deze informatie. Denk hierbij aan white papers, blogs, klantverhalen, onderzoeksrapporten en andere artikelen.  

Kijk ook naar wat je concurrenten doen en op welke manier.

Thought leadership zorgt voor meer merkbinding met je klanten 

Houd er wel rekening mee dat het een behoorlijke inspanning vraagt binnen je organisatie. Het vraagt namelijk een bepaald ondernemerschap van je medewerkers om vanuit hunzelf kennis te delen. Ziet een accountmanager problemen binnen de markt? Dan is het belangrijk dat hij dit doorgeeft richting de marketingafdeling zodat je dit kan communiceren. Het doel van de thought leadership strategie is namelijk dat de markt jouw organisatie gaat zien als een organisatie die de business kent, de behoeftes van de klant begrijpt en het centrale aanspreekpunt is voor alle vragen die de markt heeft. Hierdoor bindt je direct de (potentiële) klant aan jouw merk en organisatie.  

Is dit heel moeilijk te bereiken en alleen voor multinationals weggelegd? Nee! Juist door het inzetten van content marketing op een slimme manier kan je de ladder opklimmen. Eerder las je dat Steve Jobs bijvoorbeeld met Apple thought leader is geworden in zijn branche, maar vergeet niet dat zij ook ooit klein zijn begonnen. Marketeer Guy Kawasaki, één van de eerste medewerkers van Apple, zei ooit: 

“If you have more money than brainsyou should focus on outbound marketingIf you have more brains than moneyyou should focus on inbound marketing.” 

Maak dus gebruik van de kennis en kunde die je in huis hebt en communiceer dit richting je doelgroep! 

Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen op het gebied van content marketing of public relations? Plan dan een consult met ons in. Stuur ons een bericht via info@nxtcontent.com of neem telefonisch contact op via 020-7657570.

Deel op Facebook... Twitter... LinkedIn... Pinterest... WhatsApp...
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Wil je meer weten?

Neem dan contact op met Remi Kuchler of Johan Konst via 020 – 7657570 of via info@nxtcontent.com. 

Meer artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze website maakt gebruik van cookies, zodat we jouw beleving kunnen verbeteren. Lees meer in ons Privacy Statement.