Inzetten van een whitepaper

Er zijn verschillende redenen om een whitepaper uit te brengen. Je verstrekt hiermee kennis en informatie over een bepaald onderwerp, komt in contact met een (potentiële) klant én brengt het imago over als thought leader in jouw branche. Zo zorg je ervoor dat jouw bedrijf wordt erkend als autoriteit op het gebied van een bepaald specialisme. Als erkende autoriteit wordt er naar jouw expertise gezocht en wordt deze vaak ook beloond.

De grote kracht hierachter is dat je deels afscheid neemt van het idee van oude traditionele marketing met nietszeggende proposities. De zakelijke kennis binnen jouw organisatie deel je met de buitenwereld, waardoor de lezers daadwerkelijk worden geholpen met jouw content. 

Een losse whitepaper maakt niet direct het verschil, maar wanneer je dit combineert met kwalitatieve blogs, webinars en andere artikelen zal dit leiden tot meer resultaat. Het doel van deze strategie is om ervoor te zorgen dat de markt (jouw kopers dus) jouw bedrijf gaat zien als een organisatie die de problemen van hun business kent, de behoeftes van jouw directe klanten begrijpt en het centrale aanspreekpunt is voor alle ontwikkelingen die op dat moment in de markt spelen. Daarnaast zijn lezers van een white paper al ver in de buying cycle voor meer sales.

Het idee achter een whitepaper

Whitepapers worden vaak bij contentmarketing strategieën ingezet wanneer het om leadgeneratie gaat. Je kunt je whitepaper namelijk inzetten om de gegevens te achterhalen van verschillende doelgroepen. Zodra de lezer de whitepaper heeft gedownload heb je toegang tot de verstrekte contactgegevens. Deze kun je vervolgens gebruiken om de leads op te volgen in een e-mailcampagne, door je leads te laten bellen door bijvoorbeeld een accountmanager of door de gegevens te gebruiken bij een retargeting campagne. 

Het beste van een whitepaper is dat het je kwalitatief goede leads oplevert. De lezers van de whitepaper zijn geïnteresseerd in de oplossing die jij aanbiedt voor het probleem waar zij tegenaan lopen. Hierdoor genereer je als organisatie meer gekwalificeerde leads. Naast het generen van leads draagt een goed geschreven whitepaper ook bij aan de merkbeleving van jouw organisatie. 

Zorg er wel voor dat je in de whitepaper niet te veel je eigen verhaal naar voren laat komen, maar schrijf het zo onafhankelijk mogelijk of schakel hiervoor een derde partij in die je hiermee kan helpen. Probeer ook altijd vanuit het probleem van de markt te denken. Wat speelt er nu? Is er bepaalde wetgeving met betrekking tot dit onderwerp of lopen er subsidiemogelijkheden die de lezer kunnen helpen? 

Praktische tips

Enkele nuttige tips voor een goede B2B-white paper

  • Schrijf een uitnodigende introductie, waardoor je lead verder wil lezen.
  • Denk probleemoplossend, waar loopt jouw doelgroep tegenaan?
  • Werk aan het vertrouwen van de lezer door een helpende hand te bieden en antwoord te geven op het probleem van de doelgroep.
  • Wees niet bang om je professionele mening in de whitepaper te verwerken; op deze manier laat je zien dat je de expert in jouw vakgebied bent.
  • Zorg voor helder beeldmateriaal dat de lezer aanspreekt.
  • Maak de whitepaper niet te lang, tussen 1.500 en 3.000 woorden is voldoende.
  • Promoot je whitepaper via social of vakmedia om een zo groot mogelijke doelgroep te bereiken.
  • En tot slot: Verkoop je expertise, niet je product of dienst!

Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen op het gebied van content marketing of public relations? Plan dan een consult met ons in. Stuur ons een bericht via info@nxtcontent.com of neem telefonisch contact op via 020-7657570.

Deel op Facebook... Twitter... LinkedIn... Pinterest... WhatsApp...
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Wil je meer weten?

Neem dan contact op met Remi Kuchler of Johan Konst via 020 – 7657570 of via info@nxtcontent.com. 

Meer artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze website maakt gebruik van cookies, zodat we jouw beleving kunnen verbeteren. Lees meer in ons Privacy Statement.